Enerso: warmtepompgroothandel met installatieondersteunende faciliteiten

Geplaatst op 17 oktober 2018 door Redactie

Toen Joop Veneman in 2009 met Enerso (Energy Solutions) van start ging, was dat in eerste instantie puur als groothandel. Hij vertelt dat zijn medewerkers en hij echter drie jaar eerder al waren begonnen zich intensief bezig te houden met warmtepomptechniek.

Samen met de installateur

“Al sinds 1998 zijn wij actief in de koel- en verwarmingstechniek” aldus Joop Veneman. “Maar zo rond 2006 raakte ik sterk geïnteresseerd in warmtepomptechniek en de duurzame mogelijkheden die de warmtepomp te bieden had. Wij hadden al veel contact met installateurs, en zij begonnen ons steeds vaker te vragen of wij niet wat voor ze konden betekenen op het gebied van warmtepompen – want ‘Joop heeft immers toch al verstand van koeling’ zei men. Als iemand met een warmtepompprobleem kwam losten wij dingen wel op, dat was bekend. Dus waarom zou dat niet ook gelden voor warmtepomptechniek? Wij zijn ons vervolgens sterk gaan verdiepen in de materie. Gaandeweg begon er zo voor ons een nieuwe markt te ontstaan om aan te boren.”

“Steeds meer vraag naar warmtepompoplossingen uit de particuliere hoek”

Na de start als warmtepompgroothandel begon Enerso installateurs te benaderen. Maar omdat de techniek nieuw was in de markt en de economische crisis het ondernemersklimaat beheerste, reageerde men terughoudend. “En wij waren er vrij vroeg mee in de markt, we moesten er nog tussen zien te komen” legt hij uit. “Dus naast het intensief aanbieden van het product aan installateurs zijn wij op een gegeven moment eerst ook zelf gaan installeren. Dat was echt wel pionierswerk, ja.”

Inmiddels is het bewustzijn van de mogelijkheden van de warmtepomp bij de installateur wel aanwezig. “We zijn nu bijna tien jaar verder en de markt is er klaar voor. De zaken zijn nu meestal omgedraaid: men komt ons vragen om hulp en vervolgens pakken wij de projecten samen met de opdrachtgever op en bedenken een oplossing.”

Landelijke aanpak projecten

Hij vertelt dat het momenteel moeilijk is om aan voldoende enthousiaste en geïnteresseerde medewerkers te komen, mensen die ‘breed’ kunnen en willen, en bedreven zijn in zowel koel- als verwarmings- en installatietechniek.
“We merken dat er steeds meer vraag komt naar warmtepompoplossingen, vooral uit particuliere hoek” zegt Joop Veneman. “Vaak denkt men dat wij alles wel even oppakken en uitzoeken. Maar als je het goed wilt doen, gaat er behoorlijk veel tijd in zitten. Ook de installateur trekt steeds meer aan de bel. Die pakt dan zo’n opdracht op, maar roept vervolgens in veel gevallen wel expertise en hulp in. En dan komen wij in beeld.”

“Als groothandel leveren aan de installateur en hem gedurende het project adviseren en ondersteunen”

Momenteel is Enerso actief met diverse projecten, van woningen in de regio tot landelijke opdrachten: “Op dit moment zijn we bezig in Culemborg, Bergen Noord-Holland en op verschillende locaties in Drenthe. Tot nu toe verzorgen wij vooral HR-warmtepompoplossingen voor woningen en bedrijven. Nu zijn we bezig met een project van gestapelde bouw, met 20 appartementen, hier in de regio.

Vaak komen opdrachtgevers via internet bij ons terecht. Na de eerste contacten horen we geregeld dat men op een gegeven moment denkt: ‘Hé, die hebben toch wel meer kennis en ervaring in huis dan andere aanbieders die we verder in de markt zijn tegengekomen.’ Bovendien krijgt men van ons in een mum van tijd een indicatie en geschatte prijsopgave in huis, veel sneller dan van een ander. Dat geeft de klant net dat extra vertrouwen.”

Duurzaam op alle vlakken

Wat eveneens vertrouwen schept, zijn de ISO-9001 en VCA certificeringen die Enerso voert. De warmtepompspecialist is daarnaast BRL 6000-21 gecertificeerd en door BODEM+ erkend. Bovendien heeft Enerso goed contact met BRL-11000 gecertificeerde boorders.

Joop Veneman: “Bij aardwarmtesystemen zeg ik altijd dat bij elke warmtepomp gewoon een goede internetkabel moet liggen. Monitoring is heel belangrijk, zo zijn we in staat om storingen en het noodzakelijke onderhoud op afstand bij te houden.” Hij stelt dat in sommige gevallen, bijvoorbeeld als er slechts een kleine correctie nodig is, het economisch meer verantwoord is om een installateur op locatie in te schakelen dan er zelf iemand heen te sturen.

“Wij hebben Enerso destijds opgezet als groothandel om zelf niét te hoeven installeren. Vaak kwamen we daar echter niet onderuit, zoals ik eerder al zei, en soms komt het daar nog op neer. Maar uiteindelijk is het onze opzet om als groothandel te leveren aan de installateur en hem gedurende het project volop advies en ondersteuning te bieden. Wij zijn een groothandel met een uitgebreid scala van installatieondersteunende faciliteiten, daar komt het in feite op neer. Daarvoor beschikken wij over een gedreven team van goede techneuten, die in veel gevallen al lang bij ons werken, enkele al wel 13 jaar.”

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement