Energietransitie, BENG, NOM en Gasloos

Geplaatst op 16 juli 2018 door Redactie

Energietransitie, BENG, NOM en gasloos vliegen om de oren, maar wat betekent dit nu eigenlijk voor de installateur?

Sinds 1 juli is het recht voor nieuwbouwwoningen op een gasaansluiting vervallen. Dit brengt een hoop veranderingen met zich mee terwijl dit niet altijd voor iedereen even duidelijk is. Een van deze veranderingen is dat er geen cv-ketel meer in nieuwbouwwoningen geïnstalleerd wordt. De meeste installateurs hebben jarenlang cv-installaties onderhouden en daar gaat nu verandering in komen.

Langzaamaan verdwijnen cv-ketels uit ons bestaan. In lopende nieuwbouwprojecten zien we reeds steeds vaker de lucht/water warmtepomp verschijnen die volledig all-electric de woning kan verwarmen. Maar ook bij een hybride warmtepomp, waar nog steeds een cv-ketel naast functioneert, heeft een ander soort certificering nodig.

Installatie, reparatie en onderhoud aan koudecircuits mag in het kader van milieubescherming uitsluitend plaatsvinden door “F-gassen erkende bedrijven” en dus noodzakelijk voor de warmtepompinstallateur.

BUVA, producent en ontwikkelaar op het gebied van cv-ketels en warmtepompen, is voorloper op het gebied van verwarmingsoplossingen. Als expert geven zij advies en begeleiding bij onder andere het doorrekenen van renovatie- en nieuwbouwprojecten met de BUVA EcoHeat cv-ketel, de BUVA EcoClimate hybride warmtepomp en de BUVA EcoClimate lucht/water warmtepomp.

Bent u op zoek naar verwarmingsmogelijkheden voor een BENG- of Nul-Op-De-Meter-woning? Neem dan gerust contact op met de experts bij BUVA.