Energiemanagement van A tot Z!

Geplaatst op 17 september 2019 door Redactie

GMC-Instruments Nederland B.V. is een nationaal opererend bedrijf voor verkoop, service en distributie van een uitgebreid programma industriële meet- en regelapparatuur, en test- en meetapparatuur. Het bedrijf is een volle dochter van Metrawatt International GmbH. Al meer dan drie decennia ligt de focus op Meten Met Meer Mogelijkheden.

Erik Pleijsier, sinds 2013 Managing Director: “Ons streven is erop gericht om samen met de klant een energiemanagement-systeem op te zetten dat waar mogelijk eenvoudig maar altijd doeltreffend werkt. Meer inzicht geven in meetgegevens en data waarmee de ondernemer bewuste keuzes kan maken om zijn bedrijfsproces te optimaliseren. Functionaliteit is altijd leidend.”
SmartCollect: een nieuwe visie op energiemanagement

Hoe vaak gaat die deur in het magazijn nu eigenlijk open? En hoe lang staat de deur dan open? Hoe staat het met de luchtkwaliteit? Wat gebeurt er met de temperatuur en/of de ventilatie? Vele vragen waarop je een antwoord zou willen, immers door toepassing van slimme software aan de hand van de meetgegevens kun je bijvoorbeeld bepalen waar een verwarming eerder of later opgestart kan worden, of wanneer welk verlichting aan moet …

Van A tot Z

Er zijn genoeg leveranciers die losse vermogens- en energiemetingen kunnen leveren, maar hoe krijg je al die gegevens bij elkaar, welke infrastructuur heb je nodig, wel of geen bestaande bekabeling gebruiken en hoe interpreteer je gegevens? GMC Instruments is de juiste partner die u in dit proces kan begeleiden. Met een enthousiast team van deskundige medewerkers. Van advies tot levering, van configuratie tot en met implementatie. En indien gewenst trainingen. Het complete traject, van A tot Z.

“Functionaliteit is altijd leidend.”

Bij kleinere projecten kunnen powermeters/kWh meters worden geplaatst met Modbus RTU of een TCP-interface. Aan deze interfaces kan direct SmartCollect PM10 worden gekoppeld en die zorgt er voor dat kWh-standen, maar ook actuele waarden direct en zonder tussenkomst van een datalogger uitgelezen kunnen worden. Bij middelgrote tot grote projecten kunnen meerdere interfaces en/of pulsen tegelijkertijd worden uitgelezen via een SmartControl. De SmartControl kan dienen als hart van het energiemanagement-systeem waarop allerlei interfaces en I/O’s aangesloten kunnen worden. Er kunnen meerdere combinaties worden gemaakt: Modbus, LON-bus, M-bus, pulsen, etc.

Meer dan elektrische energie

Bij energiesoorten wordt vaak alleen gedacht aan elektrische energie, maar grote bedrijven maken natuurlijk ook vaak gebruik van andere energiestromen zoals stoom, water en gas. De kracht van SmartCollect is dat hij naast het elektrische verbruik ook andere energiedragers kan registeren. Combineren, verbinden, meten, registreren en rapporteren.

Een goede start

Erik Pleijsier benadrukt het belang van een goede ‘start’. “Eerst met de klant aan tafel zodat we exact in beeld kunnen brengen wat zijn wensen zijn. Het is altijd jammer en ook niet nodig als je achteraf tot de conclusie zou komen dat het resultaat niet past bij de verwachting.

“Het is en blijft de keuze van de ondernemer zelf wat hij met de gegevens doet.”

En voor alle duidelijkheid: het is en blijft de keuze van de ondernemer zelf wat hij met de gegevens doet. Om het maar even wat plat te zeggen: als uit de gegevens blijkt dat een magazijndeur te lang zou openstaan, is het zijn beslissing om er iets aan te doen.”

Klanten

GMC Instruments heeft in de afgelopen jaren in diverse sectoren systemen geleverd. Tot de klantenkring behoren de Technische Universiteiten Delft en Eindhoven, maar ook Tata Steel, ziekenhuizen, musea (o.a. Van Gogh museum) en het Beursgebouw. Erik Pleijsier: “Het begint soms op kleine schaal en daarna groeit het systeem vaak mee. Je begint met een paar meetpunten en, om maar eens een voorbeeld te noemen, bij de TU Delft zitten inmiddels 3000 meetpunten.”

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement