Energie monitoring tool voor lokaal uitlezen van energiegebruik

Geplaatst op 29 maart 2019 door Redactie

Een hoge energierekening en de verscherpte wet- en regelgeving op het gebied van energieverbruik. Deze factoren spelen een grote rol in de keuze van bedrijven om het totale energieverbruik van hun gebouw te gaan meten.

Meten is 1, maar monitoren is 2

Het is natuurlijk erg interessant om het totale energieverbruik van een gebouw te meten, maar zou je niet liever gespecificeerd willen weten:

• Hoe het totale energieverbruik is verdeeld onder de verschillende afnemers?
• Op welke verbruikersposten er bespaard kan worden?

Energiemonitoring met behulp van de SKD-Byte biedt de oplossing om gegevens omtrent het energieverbruik te verzamelen en direct te visualiseren in een online monitoring tool.

Objectgeoriënteerde configuratie

Deze energie monoring tool verzamelt door middel van Modbus RTU data van tot wel 127 gekoppelde energiemeters. Dankzij een ingebouwde ethernetpoort wordt de verzamelde data vervolgens direct omgezet en gepresenteerd in een lokaal toegankelijk dashboard. Het inrichten van dit online dashboard is zeer eenvoudig dankzij de objectgeoriënteerde structuur: met een paar klikken heb je een energiemeter in de SKD-Byte geconfigureerd.

Kracht van eenvoud

Na het, volgens plug, play & connect principe, gebruiksklaar maken van deze tool ervaar je de volgende eindgebruikersvoordelen:

• Eenvoudig - Apparaten verbinden met Modbus communicatie
• Overzichtelijk - Gegevens inzichtelijk op de manier zoals jij dat wilt
• Tijdbesparend - Gegevens gemakkelijk meetbaar
• Zorgeloos - Data 5 jaar lokaal opslaan

Op lange termijn levert energiemonitoring nieuwe inzichten, controle en een positief rendement op over je energiehuishouding.
De SKD-Byte is exclusief verkrijgbaar bij Controlin. Meer informatie over de SKD-Byte is hier te vinden.

Een totaaloplossing op het gebied van energiemanagement is te zien tijdens De Installateur van de Toekomst Elektro Vakbeurs in Gorinchem. Kom op 14, 15 en 16 mei naar stand G118 en ontdek het gemak en de voordelen van energiemeting en -monitoring.