Elke woning zijn eigen woningstation

Geplaatst op 31 juli 2017 door Redactie

Verwarmingsinstallaties van de flats Spoorzicht, Brugzicht en mogelijk Laakzicht aan het Willem Dreespark in Den Haag worden de komende maanden grootschalig vervangen. Dit wordt uitgevoerd door Breijer Loodgieters uit Rotterdam in opdracht van woningcorporatie Steadion. Elke woning krijgt een eigen Regudis W-HTU woningstation van Oventrop voor verwarming en tapwater. „Dit geeft meer comfort voor de bewoners. En omdat de geisers uit de woningen verdwijnen, wordt het ook veiliger. Er is zo geen kans meer op koolmonoxidevergiftiging door de rookgassen”, zegt Tom Sanderse, projectleider en hoofduitvoerder Breijer Loodgieters.

„Deze opdracht hebben we in januari van Steadion gekregen”, vertelt Sanderse. „De planning is strak, want voor 3 oktober moet alles in bedrijf zijn, omdat dan het stookseizoen begint.”

Verwarming en tapwater

Het woningstation Oventrop Regudis W-HTU is geschikt voor nieuwbouw en renovatie. Bij dit project gaat het om renovatie van drie flats. Er wordt een unit in elke afzonderlijke woning geplaatst. Het gaat hier in totaal om 288 woningstations, inclusief alle Oventrop radiatorappendages en ruimtethermostaat. De units voorzien de woningen van verwarming, maar ook van warm en koud tapwater. De tapcapaciteit is 8 liter/minuut (CW4). De warmte wordt geleverd via de ketel in het ketelhuis van de flat. Het tapwater wordt verwarmd via een platenwarmtewisselaar in de unit. Door de bouwdiepte van 150 millimeter is het station geschikt voor bevestiging aan de wand.

Verbruik nauwkeurig te volgen

Er is één centraal ketelhuis per flat, met verdeelleidingen naar de woningen. „Er waren drie en vier strangen en dat wordt er nu met de nieuwe unit één”, zegt Sanderse. „De verwarming blijft in de basis relatief hetzelfde. Aan het ketelhuis zelf verandert niet veel, behalve het plaatsen van nieuwe afsluiters, vuilafscheider/automatische ontluchter en een grotere pomp.” „De meting van het verbruik van de energie is nu veel nauwkeuriger”, geeft Dennis van den Pol, sales manager Oventrop, aan.

„Omdat de geisers uit de woningen verdwijnen, wordt het ook veiliger. Er is zo geen kans meer op koolmonoxidevergiftiging door de rookgassen.”

„In de oude situatie zat er een verdampingsmeter op de radiator om het verbruik te meten. Die is niet nauwkeurig en niet meer van deze tijd. Met de nieuwe verbruiksmeter kan de bewoner zelf zijn verbruik nauwkeurig volgen. De verbruiksmeter zit in het station, maar we hebben besloten om het registratiegedeelte eronder te hangen, op de wand, zodat de bewoners het verbruik kunnen zien. De standen van verbruiksmeters gaan digitaal naar Ista, organisatie die de gebruiksafhankelijke afrekening van energie en water verzorgt. Voor de bewoners is het mogelijk om een appje te krijgen over het verbruik.”

Meer comfort

Een ander voordeel is de warmwateropwekking. Het woningstation is een geschikte oplossing voor de warmtevoorziening van de verwarming en het tapwater. „Het woningstation geeft meer comfort en voordeel”, zegt Van den Pol. „Voor bewoners met woningen met (gas)geisers, is het voordeel dat ze een energiezuinigere oplossing hebben voor hun warm water en meer warm water beschikbaar hebben. Voor woningen met een boiler (elektrisch) is het voordeel nog groter. Ook zij zullen energie gaan besparen, maar tevens de luxe hebben dat ze nooit meer met een lege boiler zitten en dus koud water hebben.”

Zelf de temperatuur regelen

Het voordeel van het woningstation is ook dat de bewoners nu zelf de temperatuur kunnen regelen. „Er waren klachten van mensen dat hun slaapkamer te warm bleef door de dikke verwarmingsbuizen bij het oude systeem”, vertelt Sanderse. „Maar er waren ook bewoners die nooit hun radiatoren aanzetten omdat de dikke buizen de woning al voldoende verwarmden.

„Het woningstation geeft meer comfort en voordeel. Voor bewoners met woningen met (gas)geisers, is het voordeel dat ze een energiezuinigere oplossing hebben voor hun warm water en meer warm water beschikbaar hebben. Voor woningen met een boiler (elektrisch) is het voordeel nog groter.”

Daardoor hadden ze een minimaal energieverbruik. Voor deze mensen zal het verbruik dus wel wat gaan stijgen met de komst van het woningstation. Maar met de unit kunnen ze in ieder geval veel directer invloed uitoefenen op hun warmteverbruik.”
Het woningstation heeft weinig onderhoud nodig. „Een keer per jaar of per twee jaar is het nodig om de twee vuilfilters door te spoelen en een visuele controle te doen of de koppelingen nog waterdicht zijn”, laat Sanderse weten.

Overlast tot een minimum beperken

Tijdens de werkzaamheden kunnen de bewoners in hun woning blijven. „We zijn drie dagen bezig in een woning”, zegt Sanderse. „De eerste dag is het meest intensief en geeft het meeste overlast. Dan halen we de oude leidingen weg en leggen nieuwe aan en maakt de elektricien de aansluitingen voor het nieuwe woningstation. Dag 2 en 3 bestaat uit het afmonteren. Dat gaat snel en eenvoudig. We zijn dan niet continu in de woning. De woningstations worden door Oventrop kant-en-klaar, inclusief verbruiksmeter, aangeleverd, zodat wij ze alleen nog maar op de leidingen hoeven aan te sluiten.” De units worden boven in de hal geplaatst en netjes afgetimmerd.

„We hebben besloten om met Oventrop verder te gaan omdat de units technischvriendelijk te installeren zijn. Het is bovendien een zuinige unit, die geen stroom verbruikt als deze uit is.”

Per keer worden zestien woningen tegelijk aangepakt, dat is één kolom voor de standleiding. Deze worden dan in vier groepen verdeeld waar per groep vier personen aan het werk zijn. Dat de units snel te installeren zijn, is ook prettig voor de bewoners. Het geeft minder herrie en overlast voor hen. De bewoners van de flat zijn een mix van ouderen en jongeren. „Voor oudere mensen is herrie vaak wat minder prettig”, zegt Sanderse. „Steadion heeft voor hen een ruimte gehuurd waar ze kunnen verblijven als wij aan het werk zijn in hun woning. Ze kunnen daar dan met elkaar koffie drinken of een spelletje doen. Zo worden ze ontzorgd.

Goede samenwerking

„In het bestek stonden twee merken units”, zegt Sanderse. „We hebben bij beide bedrijven informatie ingewonnen en de units bekeken. We hebben besloten om met Oventrop verder te gaan omdat de units technischvriendelijk te installeren zijn. Het is bovendien een zuinige unit, die geen stroom verbruikt als deze uit is. We hebben elkaar gevonden bij dit project. Er is een goede samenwerking. We helpen elkaar over en weer.” Voor ons is dit een groot project op het gebied van woningstations en voor Breijer Loodgieters is dit het grootste project ooit. Dat maakt het ook bijzonder”, geeft Van den Pol aan.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement