Elektrotechnisch installatiebedrijf Buysrogge overgenomen met hulp van NLInvesteert

Geplaatst op 18 januari 2018 door Redactie

Buysrogge Safe BV heeft een nieuwe eigenaar. Bedrijfsleider Menno Nieuwenkamp, al twintig jaar werkzaam bij het bedrijf, heeft Buysrogge met hulp van externe financiers overgenomen.

"Ik krijg veel positieve reacties op deze stap", zegt Menno Nieuwenkamp. Hij is sinds 1 januari directeur-grootaandeelhouder van Buysrogge. Belangrijke activiteiten van het bedrijf zijn beveiliging, telecommunicatie en elektrotechniek. De dienstverlening varieert van elektrische installaties tot toegangscontrole en van camerabewaking tot data-infrastructuur.

Buysrogge is in Assen en omgeving al dertig jaar een bekende en vertrouwde installateur. Maar het bedrijf heeft klanten in heel Nederland. Daar zitten bekende winkelketens bij als Claudia Sträter, Ziengs, Miss Etam en Miller & Monroe (voorheen Charles Vögele). Voor het bedrijf werken vijf mensen in de buitendienst. Onlangs betrok Buysrogge een nieuw kantoor met ruime showroom aan de Zadelmakersstraat 6 in Assen. Daar werken naast directeur Nieuwenkamp twee medewerkers in de binnendienst.

Overname met hulp van NLInvesteert

Menno Nieuwenkamp is blij dat hij na de drukke periode van de overname zich nu weer helemaal kan richten op de bedrijfsvoering. "Het was een hele stap. Je moet een businessplan schrijven, je plannen voor de toekomst formuleren. Maar ik ken het bedrijf goed natuurlijk. Nu dit achter de rug is, gaan we weer met volle kracht vooruit".

Nieuwenkamp nam het bedrijf over met hulp van financieringsplatform NLInvesteert. Regiodirecteur Noord-Nederland Gerrit van Yperen van NLInvesteert is altijd geïnteresseerd in contact met ondernemers die investeringsplannen hebben en daar graag deskundige hulp bij willen. Zo ontmoette hij ook Nieuwenkamp.

Bereikbare financiering

NLInvesteert maakt financiering voor het midden- en kleinbedrijf bereikbaar. Daardoor kunnen bedrijven als Buysrogge een nieuwe fase in gaan. "Een volgende generatie kan nu verder met dit mooie bedrijf", zegt Gerrit van Yperen. "Banken zijn vaak terughoudend bij overnames zoals deze. Een volledig bancaire financiering lukt dan niet. Wij zien dat het bedrijf goed draait en hebben vertrouwen in de toekomst van Buysrogge. Via ons investeringsplatform was een belangrijk deel van de financiering dan ook in enkele dagen rond. Daardoor deed de bank ook mee".

Zie ook www.buysrogge.nl en www.nlinvesteert.nl

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement