Elektro Vakbeurs en Installatie Vakbeurs lanceren ‘Week van de installateur’

Geplaatst op 09 april 2018 door Redactie

Elektro Vakbeurs en Installatie Vakbeurs zorgen in september voor een unicum in de Nederlandse installatiebranche. Door deze twee vakbeurzen naast elkaar te plaatsen kan zowel de e- als w-installateur alles onder één dak vinden. De kernboodschap is dan ook ‘Week van de installateur’.

Tijdens deze week draait het een week lang om de E- en W-installateur. “Waarom? Omdat deze vakmensen dit verdienen!”, zegt Lejla Mistric namens de organisatie. “De installateur is fundamenteel voor de inrichting en het in stand houden van installaties in verschillende branches. Dag en nacht zijn installateurs in touw om onder andere woningen, winkels, ziekenhuizen, kantoorgebouwen en de industrie te laten functioneren. Deze heldendiensten verdienen meer erkenning en waardering! De climax zit in de staart van de week. Dan openen de deuren van de Elektro Vakbeurs en de Installatie Vakbeurs. Twee titels die een eigen invulling geven aan de ode aan de installateur.”

Nieuwe impulsen

De beurzen zijn dan ook de ontmoetingsplek waar alle technieken, noviteiten van systemen en gereedschappen en marktontwikkelingen worden gepresenteerd. Met productpresentaties, demonstraties, workshops en Guided Tours geeft Easyfairs Evenementenhal nieuwe impulsen aan de bestaande beurstitels.

Eigen identiteit

Elektro Vakbeurs en Installatie Vakbeurs behouden hun eigen identiteit en richten zich op hun eigen bezoekersdoelgroepen. Zo richt Elektro Vakbeurs zich op alle disciplines uit de elektrotechniek: van verlichting tot beveiliging en van automatiseringssystemen tot meet- en regelapparatuur. Op Installatie Vakbeurs vindt men alles op het gebied van installatietechniek: van leidingsystemen tot warmtepompen en van waterbehandeling tot energie- en besparingstechnieken.

Totaalplatform

Een belangrijke ontwikkeling binnen de installatiebranche is een grotere beweging van integraal installeren: de versmelting van E- en W-installatie onder de installateurs. Nu het onderscheid tussen de e- en w-installatie afneemt wordt er tijdens de Week van de installateur een totaalplatform aangeboden dat aansluit op deze actualiteit. Het bezoek aan de beurs wordt extra aantrekkelijk gemaakt door de uitgelezen mogelijkheid om twee beurzen op één moment te bezoeken. Bovendien is het essentieel voor een e-installateur om kennis te hebben van w-installatie en andersom.

Thema’s

Om in te spelen op de marktontwikkeling wordt ‘Integraal installeren’ ruimschoots onder de aandacht gebracht. Installateurs zijn vrij om een kijkje te nemen in de andere discipline van installatietechniek. Ook is het ‘E&W installatie platform’, waar exposanten vertegenwoordigd zijn die zich al richten op zowel de E- als W-installateur, een aanvulling op deze ontwikkeling. Daarnaast staan actuele thema’s als ‘Energie & Duurzaamheid’, ‘Thuistechnologie’ en ‘Personeel in de technische installatiebranche’ centraal tijdens deze week. Met demonstraties, workshops en het laten zien van diverse toepassingen, wordt de kennis van de installateur uitgebreid.

Datum 2018

De twee toonaangevende beurzen voor de installateur, Elektro Vakbeurs en Installatie Vakbeurs, zijn van 11 tot en met 13 september tijdens de Week van de installateur in Evenementenhal Hardenberg. Meer informatie: www.elektrovakbeurs.nl en www.installatie-vakbeurs.nl.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement