Elektrische radiatoren Masterwatt in nieuw hotel The Slaak Rotterdam

Geplaatst op 13 december 2019 door Redactie

Een bijzonder pand met een bijzondere geschiedenis. Zo mag je het Slaakhuys, een rijksmonument, wel omschrijven. Een pand dat na het bombardement van 1940 weer werd opgebouwd (opgeleverd in 1954) en waar onder meer de voormalige drukkerij en de redactie van Het Vrije Volk (tot 1976) was gevestigd. In de afgelopen twee jaar onderging het gebouw een ware metamorfose. Er veranderde veel maar er bleef ook veel.

Onlangs nam The Slaak Rotterdam, a Tribute Portfolio Hotel haar intrek in het pand. Met 74 kamers, een restaurant met cocktailbar Didot34, twee vergaderruimten en een fitness studio. Onder het hotel bevindt zich een parkeergarage. Het gaat om een rijksmonument en dat levert per definitie beperkingen op bij het ontwikkelen en uitvoeren van een dergelijk project. Maar het moet gezegd: de transformatie tot een design boutique hotel is in alle opzichten meer dan geslaagd. De architectuur uit de jaren vijftig vind je overal terug in het gebruik van materialen (marmer, messing, hout) en ook in de gehele uitstraling. Het interieur doet warm aan en straalt luxe uit. Installatietechnisch komt er uiteraard heel veel kijken bij een dergelijk project, maar ook op dat vlak is een staaltje vakwerk geleverd. Een van de betrokken partijen was JD Installatieadviseurs.

Uitdaging

Directeur Ewout Keegel van JD Installatieadviseurs: “Beperkingen? Tja, die zijn er nu eenmaal bij zo’n pand. Je moet alleen niet denken in beperkingen maar in uitdagingen. Geen standaardverhaal maar op alle fronten maatwerk leveren. Of het nu gaat om tapwater, luchtbehandeling, verwarming, sanitair, brandveiligheid … een technisch zeer uitdagend project, erg leuk om te doen en trots op het resultaat.”

“Beperkingen? Tja, die zijn er nu eenmaal bij zo’n pand. Je moet alleen niet denken in beperkingen maar in uitdagingen.”

Er kwam vloerverwarming in maar om af en toe snel te kunnen opschalen en vanwege de monumentale glaspartijen, werden ook elektrische radiatoren met warmteopslag van Masterwatt geplaatst. En ook hier maatwerk: geen radiator van de plank maar luxe zwarte design radiatoren die qua uitstraling perfect passen in het interieur. Ewout Keegel kwam in gesprek met Bart Alblas, directeur van Masterwatt. “Ik ken Bart al wat langer en weet dat ze met bijzondere projecten goed uit de voeten kunnen.”

Oog voor detail

Bart Alblas: “Dit is natuurlijk een hele aparte klus. Zo’n gebouw met zo’n historie …. Hier is niets standaard maar alles maatwerk in optima forma. Deze radiatoren hebben geen thermostaat en worden extern aangestuurd door het Gebouw Beheer Systeem. Ook zitten er keramische elementen in de radiator waardoor je niet alleen praat over convectie maar ook over stralingswarmte.”

”Deze radiatoren hebben geen thermostaat en worden extern aangestuurd door het Gebouw Beheer Systeem.”

Dat de vrijstaande radiatoren zo goed passen in het interieur heeft te maken met oog voor detail. Zo zijn de eveneens in zwart gespoten poten apart gemaakt. Bart Alblas: “Je kunt natuurlijk zeggen, het zijn maar poten. Maar zo werken wij niet. Als je je als specialist wilt onderscheiden moet je ook letten op de kleine dingen. En dan gaat het niet alleen om de techniek maar ook om de vormgeving. Als je dan ziet wat voor mooi product wij hier hebben geleverd, dan mogen we daar best trots op zijn. Het is slechts een deel van het geheel maar maakt het wel af. En gelukkig denkt de opdrachtgever er ook zo over.” Bij Masterwatt ligt de focus op elektrisch verwarmen en dat blijft ook zo, weet Bart Alblas. “Je moet keuzes durven maken, dat doen wij en dat schept vertrouwen voor de toekomst.”

Met de restauratie van dit beeldbepalende pand heeft Rotterdam er weer juweeltje bij. Een aanwinst voor de stad. Waar de geschiedenis en het heden in een sfeervolle en gemoedelijke entourage worden verbonden.


Reacties

Andrea Fontana

19 december 2019 om 16.02 uur

Bart Alblas: reliable person ... great salesman ! Proud to co-operate with you !

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement