Eindelijk weer bijpraten met de branche

Geplaatst op 19 augustus 2021 door Redactie

Een warm welkom (terug) op Installatie Vakbeurs Hardenberg

„Installatie Vakbeurs Hardenberg zal weer de eerste ontmoeting voor de installatiebranche zijn na een tijd van afstandelijke digitale afspraken en ontelbare telefoongesprekken”, zegt Eline Kuijsters, marketing coördinator bij Easyfairs. „Daarom maken we van deze editie de grootste installatie-reünie van Noordoost-Nederland. „Om iedereen weer een warm welkom te geven, delen we deze editie bij binnenkomst consumptiebonnen uit om samen met collega’s of andere relaties een biertje of wijntje te drinken bij de Streekbar aan het einde van beurs”, zegt Aline Baas, key-accountmanager bij Easyfairs. „We hebben er ontzettend veel zin in!”

„In deze Streekbar worden ook installatieprojecten belicht uit Noordoost-Nederland”, laat Kuijsters weten. „Hierbij willen we graag een link leggen met de regio. Onze rol is om een verbindingsplek te zijn voor de installatiebranche in het Noordoosten. Dit initiatief is een mooie start van de invulling van deze rol.” Ook dit jaar is er weer een collegetour voor studenten, georganiseerd in samenwerking met Wij Techniek. Bij het Loopbaancafé, een initiatief van partners van Wij Techniek, kan de installateur onder het genot van een goed kopje koffie zich laten bijpraten over de ontwikkelingsmogelijkheden in de branche. Diverse partijen staan klaar om advies te geven. Ze kunnen ideeën aandragen en mogelijkheden naar boven halen waar de installateur zelf misschien niet zo snel aan denkt.

Legionellaplein

In samenwerking met partners van de branchevereniging voor water- en milieutechnologieën ENVAQUA, is er deze editie voor het eerst een Legionellaplein opgezet. „De partners staan drie dagen voor de installateur klaar om ze op de hoogte te brengen van de laatste ontwikkelingen in legionellapreventie”, zegt Baas. „De eerste dag staat in het teken van studenten, de tweede dag worden techtalks georganiseerd over hoe het legionellaproces praktisch in zijn werk gaat en wat de beste oplossingen zijn.

„We willen graag een warm welkom (terug) creëren voor iedereen.”

De laatste dag staat in het teken van de installateur. Dan zijn er productgerichte demo’s waarbij het allemaal draait om de uitvoering.”

Ventilatieplein

Op het Ventilatieplein wordt aandacht geschonken aan ventilatie in de gebouwde omgeving. “Door de maatregelen die tegen corona genomen moeten worden in gebouwen, is dit een erg belangrijk thema voor de installateur”, zegt Kuijsters. „Daarom organiseren we deze editie een masterclass over ventilatie in schoolgebouwen. Samen met verschillende partijen, zoals een technisch adviseur en een gebouwbeheerder, zetten we de verschillende invalshoeken uiteen van een project om zo de installateur inzicht te geven in voorkomende problemen. Daarop volgend komen leveranciers die ervaring hebben met het aanleggen van klimaat- en ventilatiesystemen en bedrijven die luchtkanalen reinigen met praktische oplossingen. Zo wordt er van probleem tot oplossing kennis gedeeld, waardoor de installateur een soortgelijk project makkelijker op kan pakken in de toekomst.” Naast de masterclass organiseert TVVL op woensdag een kennismiddag met drie sessies over gezonde kantoren, WEii (Werkelijke Energie Intensiteit Indicator) en binnenklimaat.

Innovaties & trends

Naast kennissessies wordt er ook aandacht besteed aan trends en innovaties op productniveau. „We zoeken op het gebied van innovatie en ontwikkeling in de branche steeds meer een samenwerking met ‘zusterbeurs’ Building Holland.”, aldus Kuijsters. „De innovaties die hier geïntroduceerd worden of ontstaan door samenwerkingen, worden bij ons in een praktisch daglicht gezet. Tijdens deze editie is al een aantal innovaties te zien in onze innovatiestraat, zoals oplossingen om gebouwen slim en gezond te houden.” Op het gebied van sanitair wordt er aandacht besteed aan trends die populair zijn bij de eindgebruiker. „De sanitair trendtour gaat langs alle exposanten op de beurs die sanitaire producten laten zien”, gaat Baas verder. „De trends op het gebied van sanitair die hierbij naar voren komen, zijn verdeeld over drie thema’s: Wellness & Luxe, Comfort en Duurzaamheid. Bij de trendgalerij wordt nog eens een opsomming van producten uitgelicht.”
Naast de beursorganisatie vertellen ook standhouders wat over de komende beurs. Installatie Totaal licht er drie uit.

Climatics: Regeltechniek voor de installateur

„Data zijn het nieuwe goud en dat geldt ook voor installaties”, zegt Guido Bartelink, directeur van ACS, Advanced Climate Systems. „Hoe beter de datastroom op orde is hoe beter de installaties werken en des te makkelijker ze te onderhouden en servicen zijn. En minstens zo belangrijk: des te beter de installateur een klant kan bedienen. Nu zit regeltechniek vaak nog opgesloten in complexe, dure regeltechniek en is het vaak eerder een dure kopzorg dan een belangrijke tool voor het eigen bedrijf en de service naar de klant.

„Zo wordt er van probleem tot oplossing kennis gedeeld, waardoor de installateur een soortgelijk project makkelijker op kan pakken in de toekomst.”

Climatics brengt daar verandering in. Snel zelf regelsoftware maken. Altijd real time inzicht in de installatie en een perfecte (preventieve) storingsmelding. Eenvoudig te installeren en zonder te betalen voor dure IO-punten. Het is even een stap, dus zorgt ACS voor goede begeleiding en training on the job. Spelenderwijs en tegen minimale kosten stapt het bedrijf het data tijdperk in. Voor de installateur kan dat volledig onder eigen label. Hardware en software in de eigen huisstijl en met op afroep de deskundigheid en diensten van ACS.” De bezoekers kunnen op de Installatie Vakbeurs op stand 136 van ACS diverse demo’s bekijken, zodat ze meteen kunnen ervaren wat Climatics kan en hoe het eruit ziet.

UltimAir: kennis maken met nieuwe producten

„Deze beurs is sinds lange tijd weer de eerste mogelijkheid om onszelf als bedrijf te tonen en daarbij zal het voor bestaande relaties een gezellige samenkomst zijn om eens bij te kletsen of kennis te maken met nieuwe producten”, laat Bart Brandts, managing director UltimAir, weten. „Dit jaar tonen wij luchtkanalen die nieuw in ons assortiment zijn. Deze kanalen zijn geschikt voor buiteninstallatie, zijn vanuit de fabriek al geïsoleerd en zijn oersterk. Ventilatie is door corona nog belangrijker geworden. Daarom geven we meer voorlichting over dit onderwerp aan onze bezoekers. Wie ons niet bezoekt zal het persoonlijke contact missen en de nieuwe producten die we gaan tonen. Ik verwacht na een aantal jaren teruggang in bezoekersaantallen dat deze beurs juist weer een toename laat zien, omdat iedereen graag weer met branchegenoten wil praten en bekende zakenrelaties weer kan zien en spreken. Dat is uitermate prettig. Persoonlijk contact heeft door de coronatijd nagenoeg ontbroken. Gelukkig is dit weer mogelijk.” UltimAir staat op stand 165.

Wera Werkzeuge: Wij doen het graag anders

Wera Werkzeuge is een Duitse fabrikant van schroefgereedschap, met drie accountmanagers in Nederland. Frederik Koning is één van hen. „Als fabrikant hebben we al meer dan 80 jaar ervaring met het fabriceren van schroefgereedschap”, zegt Koning. „Als het te maken heeft met schroef erin en schroef eruit, dan hebben we het. We willen graag de gevestigde orde aan te tand voelen en hen laten zien dat het ook anders kan. Een schroef hoef je niet altijd op één bepaalde manier vast te draaien.

„We zoeken op het gebied van innovatie en ontwikkeling in de branche steeds meer een samenwerking met ‘zusterbeurs’ Building Holland.”

Een steeksleutel ziet er bij 9 van de 10 fabrikanten ongeveer hetzelfde uit. Wij hebben een hele nieuwe steeksleutellijn op de markt gezet. We zijn bekend om onze innovaties. Onze grootste groeimarkt is de installatietechniek. Op de beurs hebben we een complete demo van ons assortiment, zodat de bezoeker zelf kan ervaren hoe ons gereedschap werkt. Verder hebben we samen met een partner een directe verkoop op de beurs en een selecte greep uit ons assortiment met mooie beursprijzen. Deelname aan de Installatie Vakbeurs in Hardenberg is van oudsher zo gegroeid. Dit jaar is het extra van belang omdat we bijna 2 jaar niet met onze eindgebruikers in contact zijn geweest. We zijn op zoek naar contactmomenten en we willen iedereen graag weer ontmoeten.” Wera Werkzeuge staat op stand 472.

Bestel gratis tickets

Voor een bezoek aan de Installatie Vakbeurs op 14, 15 en 16 september zijn gratis tickets te bestellen via: www.installatie-vakbeurs.nl/tickets met code 2500.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement