Eigenaren appartementencomplexen opgelet: bewezen constante besparing met de Hybride COnnect2

Geplaatst op 11 september 2023 door Redactie

De besparing van de Hybride COnnect2 heeft zich in de afgelopen jaren bewezen. Vanaf de installatie in appartementencomplex Laaghuissingel te Venlo monitort Alutherm Heating maandelijks het verbruik. Aan de hand van verkregen gegevens blijkt dat voor de Hybride COnnect2 een sleutelrol is weggelegd tot verduurzaming.


De berekening van het rendement en de CO2-reductie is een voortdurend proces. We kunnen inmiddels, na enkele jaren met diverse stookseizoenen, concluderen dat door de slimme regeling van ons systeem de energiebesparing en de CO2-reductie is gestegen. De primaire energiebesparing is toegenomen van 29% tot 37%. Voor het behalen van de klimaatdoelen betekent dit een CO2-besparing van 24% tot 33%.

Ons product is gericht op de toekomst door verduurzaming van bestaande gebouwen in de utiliteit, industrie, scholen, hotels, tuincentra en zorgcomplexen. Gebouwen die niet zondermeer voor 100% van het gas af kunnen.

Verduurzaming is inmiddels een internationaal thema. Vanuit de EU wordt de druk om de CO2-uitstoot te verminderen verhoogd. Warmteopwekking middels de Hybride COnnect2 samen met een LG Buiten unit is hiervoor een oplossing.

Wij vertellen u graag meer over de succesvolle inzet van onze Hybride COnnect2 op de Vakbeurs Energie, stand nummer 7.D028 (10 t/m 12 oktober 2023).