Efficiënt renoveren zonder hakken en breken

Geplaatst op 18 april 2017 door Redactie

Voor veel Verenigingen van Eigenaren (VVE) is het aansluiten van nieuwe condenserende HR-gasgestookte verwarmingstoestellen met de bijbehorende renovatie van de rookgasafvoerkanalen een behoorlijke kluif. Om meerdere redenen. Het (verplicht) vervangen van de VR-ketels is één, maar het snel, eenvoudig en vooral betaalbaar renoveren van een oude schacht in meerlagenbouw is toch een heel ander verhaal. De nieuwe ketels moeten geïnstalleerd worden via de gezamenlijke schacht maar hoe renoveer je oude kanalen zonder dat er veel gesloopt moet worden? Hoe beperkt je de overlast tot een minimum en hoe blijven de kosten beheersbaar? Cox Geelen komt met een innovatieve oplossing waar veel VVE’s blij mee zullen zijn. Innovatief? Ja, dat staat buiten kijf gelet op de eenvoudige en snelle manier waarop het systeem aangebracht kan worden. “Als je het met Lego kan …” Overdreven? Welnee. Bewoners merken er nauwelijks iets van en binnen een dag is de klus geklaard.

CoxHYBRID®CLV PP

Het systeem kan worden gebruikt voor gestapelde bouw met een verdiepingshoogte van 2,6 tot 3,1 meter. Het systeem wordt vanaf de dakzijde in de schacht gebracht en de op maat gemaakte secties glijden tot de desgewenste diepte naar beneden. Niks zagen, niks breken maar in één arbeidsgang de klus klaren. Niets beugelen, maar een metalen rvs-strip die er voor zorgt dat de pijpsecties op hun plek blijven.

“Bewoners merken er nauwelijks iets van en binnen een dag is de klus geklaard.”

Guido van Oijen, commercieel directeur: “We hebben een aantal geslaagde projecten gehad en het systeem werkt perfect. Tijdens de ISH in Frankfurt hebben we veel positieve, soms verbaasde reacties gehad. De verbazing had dan vooral te maken met de eenvoud van het systeem. Uiteraard moet je wel eerst de instructie goed lezen, maar vervolgens is het zo gebeurd.” Een complete strang CoxHYBRID®CLV PP heeft slechts een paar onderdelen: een dakdoorvoer, een bovendakse afdekplaat, een aantal repeterende pijpdelen en een bodemsectie. Het toegepaste PP en RVS zijn in een corrosiegevoelige omgeving de meeste veilige materialen. Met als prettige bijkomstigheid dat kunststof zeer licht van gewicht is. En last but not least het aspect veiligheid: het systeem is in combinatie met de nieuwe brandwerende muuraansluitplaten fireproof.

Video

Eenvoudig te installeren, gemak voor de installateur … Natuurlijk, dat horen we wel vaker, maar voor degenen die toch eens nader kennis willen maken met dit bijzondere systeem is het filmpje op de site van Cox Geelen een heuse aanrader. In nog geen 12 minuten kunt u zien hoe een dergelijke renovatie in de praktijk plaatsvindt.

Recyclebaar

Een systeem, welk systeem dan ook, gaat natuurlijk niet levenslang mee. De levensduur van de ketel en de afvoerkanalen …. en dan moet er toch echt iets gebeuren. Ook op dit punt mag je dit systeem innovatief en vooruitstrevend noemen. Aan het einde van de levensduur kan het CoxHYBRID®CLV PP systeem in zijn geheel worden gerecycled door het er aan de dakzijde weer uit te trekken. Guido van Oijen wijst er in dit verband op dat door gebruik te maken van recyclebare kunststoffen het product ook een bijdrage levert aan een duurzamer milieu. “Renovatieproof dus en aangezien we nog wel een tijdje van aardgas afhankelijk zijn een prima zaak.”

Antwoord

Cox Geelen ontwikkelt, produceert en verkoopt diverse rookgasafvoersystemen, muur- en dakdoorvoeren, concentrische systemen en ventilatie producten. Altijd op zoek naar innovatieve oplossingen en met het op de markt brengen van CoxHYBRID®CLV PP bewijst Cox Geelen opnieuw dat de tijd van doorgeroeste rookgaskanalen, met alle risico’s die daar bij horen, echt tot het verleden behoren.

“Hoe renoveer je oude kanalen zonder dat er veel gesloopt moet worden? Hoe beperkt je de overlast tot een minimum en hoe blijven de kosten beheersbaar?”

Of in ieder geval over enige tijd zouden moeten behoren. De CoxHYBRID®CLV PP is een duidelijk antwoord op de alarmerende rapporten van TNO en het ministerie van VROM met betrekking tot de kwaliteit van rookgas- en ventilatiekanalen in de gestapelde bouw. Het moet anders en het kan anders. De CoxHYBRID®CLV PP is ontwikkeld door het eigen Research & Development Centre van Cox Geelen waarbij nauw is samengewerkt met installatiebedrijven uit binnen- en buitenland.


Reacties

Mike

19 april 2017 om 08.35 uur

Meneer/ mevrouw de Vries: http://letmegooglethat.com/?q=CoxHybrid+CLV+PP+video

A.Th de Vries

18 april 2017 om 17.14 uur

wil graag het video filmpje zien

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement