Eerste standaard prefab Ammoniak Chiller lijn van ECR-Nederland

Geplaatst op 24 augustus 2020 door Redactie

ECR-Nederland is de eerste en enige koeltechnische groothandel die in Nederland een duurzame standaard Ammoniak Chiller lijn op de markt brengt. Deze NH3 Chiller is innovatief vanwege het Easy Installation ontwerp, zeer hoge efficiëntie en het gebruik van één of twee semi-hermetische NH3 compressoren. De Chiller is leverbaar in een lucht- of watergekoelde uitvoering en is zeer breed inzetbaar is.

Duurzaam

Ammoniak is het groenste koudemiddel op dit moment. Met een GWP van 0 is de Chiller klaar voor de toekomst. Daarnaast heeft Ammoniak uitstekende thermodynamische eigenschappen, die resulteren in een hoog energetisch rendement. Door de combinatie van dit koudemiddel en de compressor met permanent magneetmotor en speciaal ontworpen rotorprofiel is een zeer laag energieverbruik gewaarborgd. De toegepaste warmtewisselaars zijn geoptimaliseerd voor deellast en variabele belastingen in combinatie met een innovatieve niveauregeling.

Brede inzetbaarheid

De Chiller lijn beschikt over breed uiteenlopende capaciteiten: van 60 tot 1400 kW en verschillende temperatuurranges door middel van setpoint shift. Het ontwerp is geoptimaliseerd voor hoge omgevingstemperaturen. Hierdoor is deze breed inzetbaar voor bijvoorbeeld commerciële en industriële toepassingen. De standaard Ammoniak Chiller lijn is leverbaar in een lucht- of watergekoelde versie en binnen- of buitenopstelling. Daarnaast is er een mogelijkheid voor een geluid reducerende omkasting.

Easy Installation

Het ontwerp is zo gemaakt dat de werkzaamheden op locatie voor de installateur tot een minimum beperkt blijven, zo is er bijvoorbeeld geen laswerk nodig. Erkende koeltechnische installateurs kunnen iedere willekeurige Chiller uit de serie binnen een paar stappen installeren. Daarnaast wordt er standaard gebruik gemaakt van een Siemens PLC met eigen ontwikkelde besturingssoftware. Hiermee kunnen gebruikers met hun smartphone of tablet inloggen. Vanwege de low charge valt de unit niet binnen de vergunningplicht.

Veiligheid voorop

Tijdens het ontwerpen van de Chiller lijn is rekening gehouden met alle veiligheidsrichtlijnen en zijn nauwelijks schroefverbindingen toegepast. De Ammoniak lijn wordt onder andere geleverd met CAT IV, PED, CE en PGS13 certificering. Hierdoor is deze naast duurzaam ook heel veilig in gebruik.

Voor meer informatie kijk op www.ecr-nederland.nl/nl/unitbouw/duurzaam