Eerste elektronische keukenkraan van Schell: ‘Grandis E’

Geplaatst op 14 december 2020 door Redactie

Dankzij de lancering van ‘Grandis E’ keukenkraan kunnen alle essentiële watertappunten in openbare gebouwen met Schell worden voorzien en beheerd. De geïntegreerde automatische stagnatiespoeling van de ‘Grandis E’ treedt op vastgestelde spoelintervallen in werking en ondersteunt daarmee het behoud van de drinkwaterkwaliteit. Bijzonder tijdbesparend en comfortabel is het instellen van de kraan met Schell’s Watermanagement-Systeem SWS voor onder andere de looptijd, de spoelhoeveelheid en de manuele afstelling van de sensor. Met het SMART.SWS-systeem is het zelfs mogelijk om de programmering en het monitoren ongeacht de locatie van de gebruiker via een smartphone, tablet of pc met internettoegang uit te voeren.

‘Grandis E’ heeft twee bedienopties. Zo kan de keukenkraan door de infrarood-sensor met vooraf ingestelde watertemperatuur contactloos bediend worden en hij is ook uitgerust met een ééngreepsbediening voor als een continue waterstroom nodig is.

De nieuwe Schell-keukenkraan is eenvoudig te monteren en inbedrijf te nemen dankzij een meegeleverde bevestigingsset voor de installatie. De maximale draaihoek van de roterende uitloop is instelbaar zodat de gebruiker hem niet over de rand van de enkele- of dubbele wasbak kan bewegen. Zo wordt er ook voor gezorgd dat de waterstroom bij hygiënespoelingen steeds op de wasbak gericht is en de keuken niet kan overstromen.