Eerste decentrale ventilatie-unit met CO2-meting en autokalibratie op de markt

Geplaatst op 16 juli 2021 door Redactie

Goed nieuws voor de honderdduizenden woningeigenaars zonder ventilatiesysteem, of waar de bestaande ventilatie defect is of onvoldoende werkt. Want met de Waves heeft Renson, de eerste volautomatische decentrale ventilatie-unit met vocht, VOC- én CO2-meting op de markt. Dé oplossing als een klassiek ventilatiesysteem om praktische redenen niet mogelijk is.

Voor wie z’n badkamer opknapt, een extra toilet installeert of een keuken bijbouwt, is de Renson Waves de ideale decentrale ventilatie-oplossing. Anders dan bestaande standaard badkamer- of toiletventilators (manueel bediend via een schakelaar, of automatisch gekoppeld aan de lichtschakelaar), stemt de Waves het ventilatieniveau volautomatisch af op het werkelijke vochtgehalte en de geurtjes die hij de klok rond via ingebouwde sensoren detecteert. Bijvoorbeeld na een warme douche, het gebruik van deo of een toiletbezoek.

Naast de variant met een vocht- en VOC-sensor tegen geurtjes, is er ook een variant met een extra CO2-sensor beschikbaar. De geknipte oplossing om bij een totaalrenovatie waar geen ruimte is voor ventilatiekanalen tóch volautomatisch te ventileren.

De Waves is daarnaast ook hyperintelligent én handig in gebruik. Dankzij de ingebouwde autokalibratie, in functie van de lengte en weerstand van de ventilatiekanalen, weet het toestel hoe hard het moet werken om een ruimte doeltreffend te ventileren. Dat maakt ook de installatie een fluitje van een cent. De Waves is compatibel met alle (bestaande) ventilatiebuizen met een diameter van 100 en 125 mm. Daarbij kan in een mum van tijd de oude ventilator vervangen worden. Vervolgens gewoon de stap-voor-stap-gids in de app volgen en de autokalibratie doet de rest. Ventileren was nooit zo makkelijk!