Eerste boek over Modbus onlangs verschenen

Geplaatst op 05 juni 2019 door Redactie

Rob Hulsebos, bekend auteur over alles rondom industriële netwerken en cybersecurity, heeft het eerste boek over het netwerkprotocol Modbus geschreven. Ook al is dit protocol na 30 jaar nog steeds de nr. 3 op de hitlijst van industriële netwerken, er is (behalve wat kleine publicaties) niets in boekvorm te vinden. 'Modbus The Manual' beschrijft in 145 pagina’s alle aspecten van dit netwerk,van OSI-model en bekabeling (RS232, RS485) via berichtformaten, alle protocolvarianten, data formaten, naar fout-zoeken en protocolstack implementatie tips.

Eén van de redenen om dit boek te schrijven is dat het de auteur opviel dat elke Modbus gebruiker de eerste keer altijd tegen dezelfde problemen aanloopt, zowel met bekabeling, configuratie en applicatiesoftware. Een tweede reden is dat het moeilijk is om alle benodigde informatie in een handzaam formaat bij elkaar te vinden. Daarom is 'Modbus The Manual' ook geschreven vanuit een praktische insteek, van een gebruiker voor andere gebruikers, met veel voorbeelden en tips uit de praktijk, zonder commerciële informatie.

'Modbus The Manual', in eigen beheer uitgegeven, is Rob’s 5e boek over industriële datacommunicatie. Eerder verschenen: 'Veldbussen' (1996, niet meer leverbaar), 'Industrieel Ethernet' (2004, alleen nog als PDF leverbaar), 'Cybercompendium' (2014, alleen nog als PDF leverbaar), en 'JargonBuster' (2016).

ISBN 978-946-386-7641 (Engelstalig), te koop via https://www.mijnbestseller.nl/shop of elke boekhandel, prijs ca. € 40.