Eerste accu Duplex spijkerapparaat in zijn soort van HiKOKI

Geplaatst op 13 december 2022 door Redactie

Zonder gaspatroon en een wirwar aan slangen – voor maximale vrijheid en comfort. Met het eerste accu Duplex spijkerapparaat in zijn soort van HiKOKI kunnen gebruikers nu beschikken over een krachtig en onderhoudsarm apparaat.
Spijkerapparaten op perslucht of gaspatronen zijn effectief, maar verminderen tegelijkertijd het werkcomfort en de efficiëntie en belasten de portemonnee, omdat zowel een compressor als slangen nodig zijn. HiKOKI biedt hier uitkomst met de innovatieve HiKOKI spijkertechnologie: een combinatie van pneumatiek en accu die het beste van twee werelden verenigt. "Bij de bouw draait altijd alles om tijd, kostenefficiëntie en veiligheid – met de best mogelijke werkresultaten", legt Julian Sauter, Product Manager bij HiKOKI Europe, uit. "Dit is ook de reden waarom het spijkerapparaat nu voorop loopt in de professionele sector als het gaat om het stabiel verbinden van houten constructies."

Veilig en kostenefficiënt

De totale kosten van spijkerapparaten op perslucht of gaspatronen zijn relatief hoog, omdat extra slangen, compressoren en dure perslucht nodig zijn. Bovendien bieden spijkerapparaten op perslucht of gaspatronen de gebruiker vaak niet de vereiste veiligheid – de wirwar aan slangen wordt snel een struikelgevaar en is bijzonder gevaarlijk hoog op het dak. Bovendien moeten de gaspatronen bij deze spijkerapparaten vaak worden vervangen – en elke verandering dwingt de gebruikers om het werk te onderbreken, en daar komen de geur van gas en harde explosiegeluiden tijdens het gebruik nog eens bij. De oplossing: Als snoerloos apparaat zonder gaspatronen of slangen biedt het nieuwe accu spijkerapparaat zowel veiligheid als kostenefficiëntie. Het door HiKOKI ontwikkelde, unieke luchtveer-aandrijvingssysteem (ASDS), dat ook in de NR3675DD is geïntegreerd, heeft geen gaspatronen nodig, wat het onderhoud minimaliseert. Bovendien is er geen regelmatig onderhoud van de verbrandingskamers nodig – dit bespaart extra geld.

Maximale productiviteit

Het nieuwe accu Duplex spijkerapparaat NR3675DD is een echte aanwinst voor het assortiment spijkerappararen van HiKOKI, het is een revolutie voor de bevestigingstechniek over de hele linie. "Ons nieuwe apparaat kan gemakkelijk concurreren met spijkerapparaten met gaspatronen – dit type kan tot 900 spijkers per lading aan", zegt de HiKOKI-productmanager. De NR3675DD is het eerste spijkerapparaat in zijn soort dat gebruikers een echte productiviteitsverhoging biedt – Duplex-spijkers hoeven niet langer met de hand te worden ingeslagen en schroeven voor tijdelijke bevestiging zijn ook niet nodig. Met dit Duplex spijkerapparaat kunnen betonbekistingen heel eenvoudig worden aangebracht – hier wordt de spijker alleen tot de eerste kop ingeslagen en kan daarna weer met een koevoet worden verwijderd. Dit is ideaal voor betonbekistingen die slechts tijdelijk nodig zijn.

Een ander voordeel is de koolborstelloze motor, die niet alleen een positief effect heeft op het gebruik vanwege het compacte ontwerp en het lagere gewicht, maar ook grotendeels onderhoudsvrij is en dus de algehele prestaties van het apparaat verhoogt.

Het juiste spijkerapparaat voor iedere toepassing

De spijkerapparaten NR1890DBCL en NR1890DBRL met spijkerstrips hebben zich al bewezen in het assortiment van HiKOKI. Nu krijgen ze versterking. "Met het nieuwe spijkerapparaat positioneren we ons toch al uitgebreide assortiment spijkerapparaten nog beter", vat Sauter samen. "We hebben voor elke toepassing en elke vereiste het juiste apparaat en de juiste spijkers in ons assortiment, zodat iedereen vindt wat hij zoekt." De spijkerapparaten worden overal gebruikt waar houten constructies stabiel moeten worden aangesloten: voor timmerlieden op de bouwplaats, op het dak of in de geprefabriceerde woningbouw. Waar maximale vrijheid, extreme veiligheid en hoog comfort vereist zijn, zijn de accu spijkerapparaten van HiKOKI de juiste keuze.

De NR3675DD is direct leverbaar.