Eerste 23 woningen met NOM-Keur klaar voor de toekomst

Geplaatst op 16 juni 2016 door Redactie

In Delfzijl, Farmsum en Holwierde heeft Renolution in samenwerking met Friso Bouwgroep 23 woningen gerenoveerd die daarmee aardbevingsbestendig zijn geworden én tegelijkertijd zijn verduurzaamd tot Nul Op de Meter.

Eerste Groningse woningen met NOM-Keur

Als een van de eersten in Nederland hebben de gerenoveerde woningen, die onderdeel uitmaken van de 1650 te versterken huurwoningen in de provincie Groningen, een NOM-Keur ontvangen. De op kwaliteit, prijs en bewonersbeoordeling getoetste Renolution-methode bewijst met het keurmerk dat wie NOM (Nul Op de Meter) levert, ook NOM presteert. Renolution is hiermee voor de provincie Groningen dé specialist in het aardbevingsbestendig versterken en tegelijkertijd energiezuinig verduurzamen.
Ik ben heel tevreden. Het is lekker warm binnen, alles is vernieuwd. We hebben wat extra's gekregen en daar ben ik ook tevreden mee, dus we wonen lekker warm zonder lawaai van buiten.
Bewoonster aan Schuitenzand te Delfzijl (zie ook: video)

Versterkte staalframekern voor aardbevingsbestendigheid

Centrum Veilig Wonen en Friso Bouwgroep kozen voor de Renolution renovatiemethode vanwege de snelheid waarmee de woningen gerenoveerd konden worden in combinatie met het sterke staalframe. Jan Willem Sloof, directeur-eigenaar van Renolution: “In samenwerking met ingenieursbureau ABT Wassenaar Seismisch Advies zijn diverse bouwkundige aanpassingen gedaan aan de staalframekern van Renolution om deze nog verder te versterken. De gevel is vervolgens in eigen fabriek geproduceerd, afgewerkt en inclusief kunststof kozijnen en deuren, triple beglazing, dak met PV-panelen, ventilatiesysteem en lucht-water-warmtepomp op locatie afgeleverd. Alles paste op de millimeter nauwkeurig, dat vonden we erg mooi om te zien.”

1 dag per woning

Jos Roewen, vestigingsleider Friso Bouw Groningen, vervolgt: “Wij monteerden de gevel- en dakdelen in een razendsnel tempo van 1 dag per woning. Ook is de binnenzijde van de woningen ingrijpend aangepakt. Bewoners kregen onder andere nieuw sanitair en nieuwe begane grond vloeren. Zo werden de woningen zowel van buiten, als ook van binnen als nieuw. Omwonenden vragen ons nu regelmatig wanneer hun huis aan de beurt is.”