Eerst een druppel, dan een plas en dan …. een hoop ellende!

Geplaatst op 06 december 2018 door Redactie

Water. Een kostbaar goedje waar we zuinig mee moeten omgaan en waar het voorkomen van waterschade een belangrijke bijdrage aan kan leveren. Wellicht bij de consument niet heel bekend maar waterschade en alles dat ermee samenhangt is het grootste probleem binnenshuis. Een paar cijfers ter illustratie: 54% van de huishoudens heeft te maken gehad met waterschade veroorzaakt door de watervoorziening, 65% heeft betrekking op de leidingen en, let op, in 93% van de gevallen was de schade te voorkomen. De kosten worden niet volledig vergoed en dat betekent dat de consument gemiddeld 900 euro zelf betaald.

Dat moet en kan anders. Onder meer door het digitaliseren van producten en op de markt brengen van Smart Home oplossingen. De slimme watersensor GROHE Sense en de slimme waterbesturing GROHE Guard in combinatie met de GROHE Ondus app is een mooi voorbeeld van een waterdetectiesysteem dat je huis beschermt tegen waterschade. Los van de kosten niet alleen het voorkomen van het verspillen van water maar ook het voorkomen van veel ellende. Vraag het maar eens aan iemand die terugkomt van vakantie en een lekkage in zijn woning heeft gehad. Een aantal verzekeraars heeft aangekondigd dat de premie in gemeenten met veel waterschade zullen stijgen. Wat te doen?

Samenwerking

Bert Depiere, Director Digital Innovations bij GROHE: “GROHE heeft het voortouw genomen om het aantal schademeldingen terug te dringen, middels een verdergaande digitalisering van haar producten maar ook door samen te werken met verzekeringsmaatschappijen. In Denemarken en Zweden gebeurt dat al en in Duitsland loopt er een pilot in Nordrhein Westfalen.

“Een aantal verzekeraars heeft aangekondigd dat de premie in gemeenten met veel waterschade zullen stijgen.”

Voor alle betrokkenen een positief verhaal. Zowel voor de consument, de installateur, de fabrikant als de verzekeraar. Waterverbruik transparant en inzichtelijk maken, en indien er onverhoopt sprake is van problemen, kunnen bijsturen of bij lekkages het water kunnen afsluiten. Op afstand, als het moet.” Depiere verwacht dat een en ander ook over niet al te lange termijn in Nederland gaat gebeuren. “Er is door diverse partijen positief gereageerd op deze nieuwe vorm van samenwerking. We hebben natuurlijk nog een hele weg af te leggen, maar de technologische vooruitgang biedt steeds meer kansen en mogelijkheden.”

Installateur

Reparaties uitvoeren: dat is werk voor de installateur. Minder lekkages betekent dus minder werk of … Bert Depiere: “Dat zien wij anders. Gemiddeld gaat een installateur 10x per jaar naar een woning of bedrijf om een lekkage te herstellen. Probleem daarbij is dat de urgentie altijd hoog is, er moet snel iets gebeuren om de schade zoveel mogelijk te beperken. En dat terwijl je net met een andere mooie klus bezig bent.

“Transparantie in waterverbruik en voorkomen van lekkages leidt niet alleen tot verhoging van comfort, meer inzicht in de kosten en minder verspilling van water, maar zorgt bovenal ook voor grotere veiligheid.”

Met een goed waterdetectiesysteem zoals van GROHE hoeft dat niet meer, uitzonderlijke gevallen daargelaten. Veel efficiënter dus.” Niet minder werk, maar kansen voor de installateur? “Jazeker. Als de installateur ergens komt om een reparatie uit te voeren is dat bij uitstek een goede gelegenheid om de consument te informeren over producten zoals de Sense, de Sense Guard en de Ondus app. Daarom ligt er bij steeds meer installateurs een box van GROHE in de bus. En dat werkt goed.”

Evident

Bert Depiere denkt dat de Smart Home producten ook voor woningcorporaties en Verenigingen van Eigenaren (VVE) interessanter worden. “Ook zij hebben een direct belang om waterschade te voorkomen. De risico’s zijn evident maar kunnen aanzienlijk worden beperkt. Ook met die partijen gaan we in gesprek en ook in dat verband wordt met verzekeringsmaatschappijen gesproken.”
Tot slot: “Transparantie in waterverbruik en voorkomen van lekkages leidt niet alleen tot verhoging van comfort, meer inzicht in de kosten en minder verspilling van water, maar zorgt bovenal ook voor grotere veiligheid. En daar probeert GROHE, in samenwerking met verzekeraars, een bijdrage aan te leveren.”

Reageren

Vul uw gegevens in en uw naam en reactie zullen worden getoond.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement