Eenvoudiger en sneller installeren met 6-weg regelkogelkraan

Geplaatst op 04 april 2017 door Redactie

De nieuwe 6-weg regelkogelkranen van Kieback&Peter bieden veel voordelen. Want dit zeer compacte armatuur vervangt tot vier 2-weg regelkleppen in 4-weg leidingsystemen. Dit bespaart op ruimte, materiaalkosten en installatietijd. Bovendien verlaagt het de faalkosten en de kans op fouten bij de bekabeling.

Comfort hangt af van een constante ruimtetemperatuur. In steeds meer kantoorgebouwen wordt daarom de warmte- resp. koude-uitwisseling tussen plafond en ruimtelucht benut. Kieback&Peter heeft voor klimaatplafonds een unieke systeemoplossing ontwikkeld: een 6-weg regelkogelkraan, die is te combineren met velerlei ruimtetemperatuurregelaars. De 6-weg regelkogelkranen kunnen bovendien voor fancoil units worden toegepast.

Dankzij de constructie van de 6-weg regelkogelkraan is het drukverlies minimaal en de volumestroom hoog. Door de kogelvorm zijn zowel het verwarmings- als het koelcircuit hydraulisch ontkoppeld. Met een draaibeweging worden zij individueel en nauwkeurig aangestuurd. De kogel is luchtdicht, zodat energieverliezen worden voorkomen.