Eenvoudig, slim en kostenbesparend spoelen, aftappen én vullen

Geplaatst op 12 juli 2023 door Redactie

Spoelen, aftappen en vullen maar dan met 1 kraan … hoe slim en handig is dat! Protherm heeft deze bijzondere kraan in haar assortiment. Een bijzondere kraan met slechts één appendage voor 2 losse kogelafsluiters en aftapper. Dankzij deze perfecte combinatie bespaart u op arbeid en op materiaal. Met veel minder onderdelen en dus snel te installeren. Deze kraan is leverbaar met diverse maten knelaansluitingen of met een binnendraad aansluiting. Te monteren in iedere gewenste positie. Volg bij montage altijd de voorschriften van de fabrikant op.

Kinderspel

Door plaatsing van spoelaftapkranen in zowel de aanvoer en retour wordt het spoelen en vullen van installaties kinderspel. Het circuit van de warmtepomp of zonnecollector wordt afgesloten door de hoofdkogelafsluiters. Zowel de installatiezijde als de bron(warmtepomp of zonnecollector) zijn nu onderbroken van elkaar en kunnen beide individueel gevuld of gespoeld worden. Op de vul- en aftapkraantjes van de aanvoer en retour wordt het spoel- en vulapparaat aangesloten. Het spoelen of vullen begint. Daarna worden de kraantjes weer gesloten en worden de hoofdafsluiters in bedrijfstand gezet. Het vul- en aftapkraantje wordt vergrendeld door het los schroeven van de hendels, deze 180 graden te draaien en weer vast te schroeven.

Korter

Deze bijzondere kranen zijn leverbaar met diverse maten knelaansluitingen (15-22-28mm) of met een 1” binnendraad aansluiting. De 3/4" aansluitingen (om te spoelen/vullen/aftappen) zijn voorzien van een afdichtingsdop. De spoelaftapkraan van Protherm: dat betekent makkelijker spoelen, ook fungerend als afsluiter, flexibel toepasbaar en, heel belangrijk, met een veel kortere inbouwmaat. En dus met veel minder onderdelen die je normaliter voor dit soort kranen nodig hebt … met andere woorden, ook hier besparing van tijd en minder kans op faalkosten.