Eenvoudig en vakkundig de juiste warmtepomp configureren

Geplaatst op 23 mei 2023 door Redactie

De vraag naar warmtepompen blijft toenemen. Als installateur wil je eenvoudig en vakkundig advies geven over de juiste warmtepomp. De ATAG Comfort Warmtepomp Configurator helpt hierbij, na het beantwoorden van enkele vragen geeft de Warmtepomp Configurator een maatwerk installatieadvies.

De eerste stap van het bepalen van de juiste warmtepomp is het verzamelen van de benodigde informatie. De warmtepomp configurator loopt stap voor stap door de vragen heen en zo wordt de benodigde info verzameld.

Na het verzamelen van de informatie komt de warmtepomp configurator met een compleet productadvies. Dit advies bestaat uit alle componenten om de warmtepomp te plaatsen, bij een hybride warmtepomp geeft de configurator optioneel ook advies voor een nieuwe CV-ketel.

Om de investering en besparing voor de woningeigenaar inzichtelijk te maken berekent de configurator de totale investering en de jaarlijkse besparing, hiermee berekent de configurator ook de terugverdientijd van de investering. De configurator houdt daarnaast rekening met de beschikbare subsidie.

Ook tijdens het installeren biedt de configurator een helpende hand, zo voorziet deze in meerdere (technische) downloads waaronder installatieschema’s en bestellijsten om de totale installatie in een keer te bestellen.
Benieuwd naar de mogelijkheden van de ATAG Comfort Warmtepomp Configurator? Probeer hem zelf uit.