Een warmtepompboiler installeren? Altijd een slimme keuze

Geplaatst op 31 augustus 2022 door Redactie

Als je klant wel wilt verduurzamen, maar geen grote verbouwing wilt, dan is de warmtepompboiler een slimme keuze en hèt antwoord op hoe een woning van veel warm tapwater kan worden voorzien. Op een energiezuinige en duurzame manier. Zonder dat er aanpassingen nodig zijn in de CV-installatie.

De meest eenvoudige stap om te verduurzamen

Wanneer je woning nog niet geschikt is voor een warmtepomp, kan het zinvol zijn om een warmtepompboiler toe te passen. Gecombineerd met de bestaande CV-ketel, bespaar je op het aardgas, dat normaal door de CV-ketel wordt gebruikt om warm tapwater te maken. Ook de klassieke elektrische boiler kan je vervangen, omdat de warmtepompboiler door het lagere vermogen veel minder elektriciteit gebruikt.

Voor iedereen een geschikt toestel

Het ATAG assortiment bestaat uit de Energion Lydos en Nuos Plus. Deze zijn er in 5 modellen in verschillende formaten en uitvoeringen. Van wandhangend en vloerstaand en een inhoud van 100L tot 250L. Geschikt voor 2-6 persoonshuishoudens.

Werkt ook goed samen met een warmtepomp

Een warmtepompboiler in combinatie met een warmtepomp, is een energiezuinige manier om woningen duurzaam te verwarmen om zo het elektriciteitsverbruik tot een minimum te beperken, waarbij de warmtepomp ondersteund wordt door de warmtepompboiler.

Lees meer over wanneer en waarom een warmtepompboiler.