Een voetbalveld verder ….

Geplaatst op 16 september 2022 door Redactie

Ventilatiesysteem van Burgerhout voor woning in Ballum, Ameland

Je woont eigenlijk wel prettig met je gezin in Ballum op Ameland, maar ja …. zonder garage. Toch maar eens nadenken over een andere plek, dacht Steven Mollema. Want deze 34-jarige Amelander, die in het dagelijks leven zijn brood verdient als machinist op een veerboot, sleutelt graag aan auto’s. En dan is een garage met een brug erin ook wel heel prettig. Hij schreef in op een kavel en bleek na loting de gelukkige. En zo verrijst er, op nog geen voetbalveld afstand van zijn huidige woning, een nieuw huis. Begin van dit jaar begonnen en als het een beetje meezit met Kerstmis in het nieuwe onderkomen aan de Klaas Nobelweg 1. Niks bijzonders, tot zover. Maar Steven Mollema is niet alleen een handige jongen met auto’s, ook het bouwen van zijn eigen huis doet hij grotendeels zelf. Alles in eigen beheer.

Met een brede glimlach: “Ach zo ingewikkeld is het ook allemaal niet. Je kunt als je wilt heel veel zelf, maar daar hoort natuurlijk wel bij dat je soms wat vakmensen moet inschakelen, bijvoorbeeld voor het installatiewerk. Installatietechnisch moet het aan het einde van de rit uiteraard wel allemaal kloppen. Lucht, water, ventilatie, warmtepomp, zonnepanelen … noem maar op.”

Advies

We nemen een kijkje op het project, samen met Gerwin Stijf accountmanager Burgerhout (onderdeel van M&G Group). En ook Peter Wijnberg van Faber Wijnberg Installatietechniek B.V.(onderdeel Koninklijke Damstra Installatietechniek) schuift aan in de bouwkeet. Voor deze woning heeft Steven Mollema, in overleg met Peter Wijnberg, gekozen voor een ventilatiesysteem van Burgerhout. En dat is niet zo vreemd natuurlijk aangezien Burgerhout voorop loopt als het gaat om ventilatiesystemen en uiteraard ook rookgasafvoeren.

“De keuze voor het luchtdistributiesysteem Hybalans+ heeft bij dit project te maken met een aantal unieke kenmerken: flexibel, makkelijk in te regelen, energiezuinig, tijdwinst en minimale onderhoudskosten.”

“Kijk, we kennen Burgerhout al een aantal jaren. Je weet dat je kwalitatief goede producten krijgt maar, en misschien nog wel belangrijker, je praat en overlegt of krijgt advies van mensen die weten waar ze het over hebben. Verstand van zaken, dat is wel zo prettig. Zeker ook als je naar deze constructie kijkt met een 30 centimeter dikke vloer waar de flexibele slangen in liggen. En mocht er al eens wat zijn, dat wordt het snel opgelost.” De keuze voor het luchtdistributiesysteem Hybalans+ heeft bij dit project te maken met een aantal unieke kenmerken: flexibel, makkelijk in te regelen, energiezuinig, tijdwinst (door kliksysteem geen gereedschap nodig en Plug&Play) en minimale onderhoudskosten (makkelijk schoon te maken). En daarmee voldoet het systeem helemaal aan de vraag van de opdrachtgever.


Make the Green Connection

Met het tevens toepassen van geïsoleerde EPS-kanalen (hoge isolatiewaarde en gemakkelijk te combineren met diverse WTW-units en MV-boxen) wordt ook hier een stap gezet naar meer duurzaamheid en een CO2-neutrale toekomst. Geheel passend in de visie van Burgerhout waarbij wij de verbindende schakel zijn tussen buitenklimaat en comfortabel binnenklimaat, met aandacht voor circulariteit en duurzaamheid. ‘Make the Green Connection’ en uiteraard ook passend bij de opdracht van dit project: voor zover mogelijk groen en luchtdicht.

“Met het tevens toepassen van geïsoleerde EPS-kanalen wordt ook hier een stap gezet naar meer duurzaamheid en een CO2-neutrale toekomst.”

Gerwin Stijf: “Grote of kleine projecten, dat maakt voor Burgerhout geen enkel verschil. In essentie draait het om twee zaken: de installateur moet zijn werk goed kunnen doen en de eindgebruiker moet tevreden zijn als de klus is geklaard. Onze producten en systemen voldoen aan de hoogste eisen, dat is geen issue. Van groot belang is het contact dat je met de installateur hebt, inspelen op zijn vragen en hem helpen met innovaties waarmee hij zijn positie kan versterken.”

Hobby

Als je vrijwel alles zelf doet gaan daar heel wat ‘vrije’ uurtjes in zitten. Steven Mollema heeft, als we dit gesprek hebben, eigenlijk een paar weken vakantie. De brede glimlach is er gelijk weer: “Tja dat zit er in dit jaar even niet in, maar ik zie deze klus veel meer als hobby. Ik vind het gewoon hartstikke leuk om te doen, zelf bezig zijn. En, niet onbelangrijk, je weet waarvoor je het doet en dat stimuleert ook enorm.” Peter Wijnberg vult aan: “Hier en daar kan Steven wel wat hulp gebruiken en komt onze ervaring goed van pas. Voor het verhaal rond ventilatie maar bijvoorbeeld ook met betrekking tot de warmtepomp met een horizontaal buizensysteem met twee ringen op respectievelijk 1,5 en 2 meter diepte.” Op de woning komen verder 23 zonnepanelen, 6 collectoren en een buffervat van 1000 liter. En verder zitten er als het gaat om domotica ook veel slimme dingen in het huis, met recht een Smart Home.

Feilloos naar een gezond binnenklimaat

Hybalans+ van Burgerhout is een flexibel modulair luchtdistributiesysteem en voor alle ventilatievraagstukken toepasbaar. Te combineren met individuele, collectieve en gebalanceerde ventilatiesystemen bij zowel renovatie als nieuwbouw. Geschikt voor woningen en kleine utiliteitsgebouwen met o.a. breedplaat, kanaalplaat en in het werk gestorte vloeren.EasyAir van Burgerhout – De oplossing voor groen en luchtdicht bouwen. Burgerhout breidt het pakket geïsoleerde kanalen uit met een groen geproduceerde, economische gunstigere EPS-variant, aangevuld met een nieuwe serie luchtdichtedakbeschotplaten. Het nieuwe, geïsoleerde EPS-kanalensysteem beschikt net als het huidige EPP-pakket over een hoge isolatiewaarde, is makkelijk te verwerken en ideaal toepasbaar voor het aansluiten van ventilatiesystemen in de moderne bouw. Het nieuwe kanalensysteem sluit perfect aan op het huidige assortiment muur- en dakdoorvoeren. De nieuwe, oogwaardige luchtdichte dakbeschotplaten sluiten perfect aan op de Burgerhout ventilatiesystemen en zijn voor elke diameter en hellingshoek beschikbaar.

Tekst: Bob de Jong

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement