Een goede warmtepompinstallatie is als een Zwitsers uurwerk

Geplaatst op 06 oktober 2021 door Redactie

Een warmtepompinstallatie is als een Zwitsers uurwerk. Alle radertjes moeten op hun plek vallen voor een optimaal rendement en comfort.

De cv-ketel van je klant is aan vervanging toe. En die klant wil graag verduurzamen. Raad je hem dan meteen een warmtepomp aan? Dat hangt er onder meer van af hoe goed zijn woning is geïsoleerd. Maar het is nog niet zo eenvoudig om erachter te komen hoe dat precies zit. Welke isolatiewaarden hebben het dak, de vloeren en de buitenmuren? Hoe lekdicht is de woning? Wat voor type afgiftesysteem is er? Al deze gegevens heb je onder meer nodig om een warmteverliesberekening te maken. Daarmee weet je zeker of een woning geschikt is voor een warmtepomp. Maar wil je al die gegevens nauwkeurig in kaart brengen, dan kost dat veel tijd en moeite. Waar let je precies op? En hoe kan het een stuk eenvoudiger en sneller?

Maak het jezelf makkelijk en schakel Rensa in! Wij maken snel en eenvoudig een warmteverliesberekening voor je met Vabi Elements-software. We helpen je ook met de opbouw van je offertes, de afstemming van het afgiftesysteem op de warmtepomp, systeemontwerpen en principeschema’s. Je bepaalt zelf waar je onze hulp bij inschakelt. Wil je advies, heb je vragen of vind je het prettig als wij meegaan naar je klant? Het kan allemaal. Bij Rensa houden we wel van een uitdaging!