‘Een goede relatie? Zeker, maar daar moet je wel wat voor doen’

Geplaatst op 20 september 2021 door Redactie

Een paar maanden terug werden de laatste appartementen op Suytkade in Helmond opgeleverd. Een bijzonder project, verdeeld over 2 gebouwen met ieder 38 sociale huurappartementen. Het ene gebouw staat op de kruising van de Suytboulevard en de Frontonstraat, het andere bij de Kanaalboulevard en de Timpaanstraat. Gerealiseerd door vele partijen waaronder Ballast Nedam Zuid, Woonbedrijf en installatiebedrijf Van Thiel Optimaal. Gasloos, met een warmtepomp en met WTW-units ComfoAir E300 van Zehnder die zorgen voor een optimale ventilatie en een gezond binnenklimaat.

Mark Pijnenborg van Van Thiel Optimaal, een allround w-installatiebedrijf voor zowel woningbouw als utiliteit: “Zoals steeds vaker gebeurt en dus ook hier, zijn wij als installateur in een vroegtijdig stadium betrokken bij dit project. Van groot belang om aan de voorkant een goed advies te kunnen geven en mee te kunnen praten over bijvoorbeeld de technische ruimte. Dit is een project waar wij een mooi stuk werk hebben geleverd.” De keuze voor de ventilatieproducten van Zehnder wordt bepaald door twee zaken, weet Mark Pijnenborg. “Uiteraard moet er over de kwaliteit geen discussie zijn, maar los daarvan kennen wij Zehnder heel goed. Niet alleen als leverancier, maar vooral als betrouwbare partner die zorgt voor de juiste ondersteuning.”

Vruchten

Rene Klijn is projectleider bij Ballast Nedam Zuid. “Het project is in twee fases opgeleverd. In februari en in mei. We hebben dit samen met het Woonbedrijf ontwikkeld, de input geleverd en zijn met De Loods Architecten tot dit mooie plan gekomen. Het gaat hier om een turnkey overeenkomst.” De projectleider is goed te spreken over de inbreng van diverse partijen, waaronder Van Thiel Optimaal. “Kijk, het maakt nogal wat uit of er alleen een cv-ketel in de technische ruimte komt. Door toepassing van een warmtepomp moeten er meer componenten in dezelfde ruimte worden geplaatst, waarvoor je eigenlijk veel meer ruimte nodig zou hebben. Van Thiel Optimaal denkt goed mee en heeft de beschikbare ruimte optimaal benut. In zijn algemeenheid wil ik nog wel aangeven dat het hele project prima heeft verlopen is. Je merkt vooral dat het tijdig betrekken van vertrouwde partners zijn vruchten afwerpt. Daarnaast laat dit project zien dat duurzame relaties van groot belang zijn om samen het maximale er uit te halen.”

Zehnder

Leon van de Vossenberg, account manager bij Zehnder over het contact met Van Thiel Optimaal: “Wij doen sinds een paar jaar zaken met elkaar en dat tot volle tevredenheid. En dat gaat zelfs zo goed dat we voor sommige projecten niet eens meer hoeven te overleggen. Kijkend naar dit project, dan hoor je dat Van Thiel Optimaal een schouderklopje krijgt van de opdrachtgever … wat is nou mooier?” De relatie met deze, en trouwens ook de andere installateur, verstevigt en intensiveert. “Kennis van zaken? Ja natuurlijk, maar vooral samenwerken op basis van vertrouwen. Prettig samenwerken en, mocht het keer mis gaan, het probleem netjes oplossen. Een goede relatie? Zeker, maar daar moet je wel wat voor doen. Aan beide kanten. Van Thiel Optimaal is een professioneel bedrijf met enthousiaste mensen, eigenlijk net als wij bij Zehnder en daarom klikt het denk ik ook zo goed.” Zehnder: voor ventilatie, verwarming, koeling en filteroplossingen voor een perfect binnenklimaat.

Woonbedrijf

Wooncorporatie Woonbedrijf is er in geslaagd om op Suytkade een mooie mix van betaalbare en duurzame appartementen te bouwen. Gelegen dichtbij het centrum en een plek waar veel bewoners tot in lengte van jaren met veel plezier zullen wonen. Alle woongebouwen op Suytkade hebben een eigen naam die verwijst naar textielindustrie en de scheepvaart: de appartementenblokken heten: Spinnerswal en Weversdok.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement