Een goede boterham verdienen met warmtepompen? Ga specialiseren!

Geplaatst op 24 mei 2021 door Redactie

Er is momenteel een tekort in de markt aan ervaren warmtepompinstallateurs. Daarnaast heb je een enorm aanbod in systemen, met nog eens grote verschillen hiertussen. Zaak om als (instappende) warmtepompinstallateur goed na te denken over het te volgen pad.

F-gassen certificering

Opleidingscentrum GO helpt installateurs op weg. Dit doet het onder andere met een opleiding voor F-gassen categorie 2. Robbertsen:
“Met het F-gassencertificaat categorie 2 mag je werken aan split-airco’s of warmtepompen met een koudemiddelinhoud van maximaal drie kilo of vijf ton CO2- equivalent. Dit is ruim voldoende voor het plaatsen van split- en multisplit-aircosystemen, maar ook voor het plaatsen van vrijwel alle warmtepompen in de woningbouw.”

Voordeel voor de installateur is dat hij het werken met F-gassen niet meer hoeft uit te besteden. Hij heeft dus geen extra kosten en dat maakt het aantrekkelijker voor opdrachtgevers. De speciale F-gassen 2-training wordt in samenwerking met Wasco aangebonden. Het is een doorslaand succes wat Robbertsen betreft, want de training kent nu al een wachtlijst. Hij heeft hierbij nog wel een punt van aandacht. “Het is zaak als ondernemer de accreditatie BRL 100 2.0 op te zetten en hem te laten schouwen. Zonder deze accreditatie mogen nog geen koeltechnische stappen worden ondernomen.” Lees hier het hele artikel.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement