Eén gaslekzoeker voor alle gassen

Geplaatst op 18 maart 2020 door Redactie

Inficon is een toonaangevende fabrikant van zeer hoogwaardige gaslekdetectie apparatuur. Zij is continu bezig nieuwe meetmethodes te ontwikkelen voor een specifiek doel: één gaslekzoeker voor alle gassen. Maar wel eenvoudig bedienbaar en conform BRL100. Dat is gelukt met het meetsysteem Inficon D-Tek Stratus.

De D-Tek Stratus meetset bestaat uit een gaslekzoeker met display waarop vanaf 1 ppm de gemeten koelgassen getoond wordt. Ook kan deze meetset 'cloud-hunting' uitvoeren. Hiermee kunnen wolkjes schadelijk lekgas opgespoord worden die anders onopgemerkt blijven.

De meetset kan alle koelgassen, behalve CO2 (kooldioxide), detecteren met haar infraroodsensor. Voor CO2 (kooldioxide) kan een specifieke infrarood cassette meegeleverd worden. Op eenvoudige wijze kan deze cassette gewisseld worden.

De meegeleverde koptelefoon kan gebruikt worden om de meetsignalen in audiosignalen om te zetten. De oplaadbare batterij is een cassette die ook snel gewisseld kan worden.

Het meetsysteem Inficon D-Tek Stratus is verkrijgbaar bij BRL-100, technisch bedrijf en zusterbedrijf van Kalibratiebus, welke zich volledig richt op de koeltechnische markt.