‘Een euro meer? Een euro minder? … dat is wel een beetje geweest’

Geplaatst op 08 september 2021 door Redactie

Linum: technische groothandel voor HVAC timmert aan de weg, ook op de Installatievakbeurs in Hardenberg

Ga met Max Koorneef, sales manager bij Linum Europa, in gesprek en het kan niet missen, van tijd tot verschijnt er een brede glimlach op zijn gezicht. Goedlachs en goedgemutst in een, laten we voorzichtig zeggen, toch wat vreemde tijd. Maar het gaat goed met Linum, in Europa en zeker ook in Nederland. Nog even voor alle duidelijkheid: Linum is een technische groothandel voor de HVAC markt. Ze doen zo’n beetje alles met uitzondering van koelgassen en units.

Een paar jaar geleden werd het HVAC assortiment verder uitgebreid in Nederland en inmiddels heeft Linum een behoorlijk stevige positie in de markt verworven. Daar is de glimlach weer: “We doen het best goed maar dat kan en mag natuurlijk nooit een reden zijn om achterover te leunen. Verre van dat. Het assortiment verder uitbouwen en investeren in klanten en uiteraard ook in je eigen medewerkers. We werken inmiddels met zeven man, drie binnen en vier buiten vanuit het verkoopkantoor in Ridderkerk. Opslag en verzending vindt plaats vanuit ons centraal magazijn in België.”

Geen fabeltjes

Natuurlijk wordt de huidige markt voor een deel bepaald door onzekere factoren. “Het is zaak om daar zo goed mogelijk op in te spelen. Kijk, een installateur moet vooruit, verder kunnen werken … daar proberen wij een steentje aan bij te dragen. En daar hoort ook bij dat je, voor zover je het kan inschatten, geen fabeltjes moet ophangen over levertijden.

“De tijd dat een installateur bijna uitsluitend zaken deed met één leverancier ligt echt achter ons.”

Gewoon zeggen, eerlijk en duidelijk aangeven hoe het zit en wat de verwachting is. Bovendien, de tijd dat een installateur bijna uitsluitend zaken deed met één leverancier ligt echt achter ons. En dat geldt eveneens voor de prijsstelling. Een euro meer? Een euro minder? Dat is echt wel een beetje geweest. Uiteraard speelt de prijs wel een rol, maar er zijn veel meer en andere redenen waarom een installateur bij jou komt.” In dit verband wijst Max Koorneef onder meer op het grote belang van een goed functionerende serviceafdeling en de adviserende rol van de groothandel. “Een goed en gedegen advies maakt in veel gevallen het verschil. Een verschil waar de installateur blij van wordt.”

Installatievakbeurs Hardenberg

Bij Linum weten ze heel goed wat er in de markt speelt en welke behoeften de installateur heeft. “Heb je de spullen die ze willen hebben, daar begint het mee. Maar heb je vervolgens ook medewerkers die weten waar ze het over hebben. Kennis van zaken en producten zijn van levensbelang als je vooruit wilt komen. Interactie, zoals dat zo mooi heet, met de klant.

”Op de beurs in Hardenberg staat een enthousiast team van Linum voor de bezoekers klaar.”

Ga praten, kijk wat hij nodig heeft en met welke producten hij meer uit zijn toko kan halen.” We zeiden het al: Linum groeit gestaag en beheerst. “Het is belangrijk dat de installateurs een goed en juist beeld hebben van Linum. Bij onze bestaande klanten geen issue, bij potentiële klanten soms nog wel. Mede daarom hoop ik dat de Installatievakbeurs in Hardenberg dit jaar doorgang kan vinden. (dit gesprek vond half juli plaats red.). Ik hoop en verwacht dat wij met vele bezoekers kennis kunnen maken. Wellicht door de maatregelen komen er toch, meer dan anders, bezoekers naar de beurs met hele gerichte belangstelling. Mensen die heel doelbewust naar Hardenberg komen. Dat lijkt mij prima.”

Op de beurs in Hardenberg staat een enthousiast team van Linum voor de bezoekers klaar. “We leggen dit keer niet de stand vol met producten … er ligt natuurlijk wel wat, maar we willen vooral graag in gesprek. Ik zou willen zeggen: kom langs. Wie we zijn, wat we doen en hoe wij de installateur verder kunnen helpen.”

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement