Een comfortabel binnenklimaat en een tot wel 28% lager energieverbruik?

Geplaatst op 03 oktober 2023 door Redactie

Wilt u voor uw klanten het comfort verhogen en tegelijk de energiekosten van de cv-installatie verlagen? Bezoek IMI 10-12 oktober op stand 7.B046 Vakbeurs Energie Den Bosch, en ontdek het met de Eclipse Demo-unit. 

Wanneer de warmte op de juiste wijze in het systeem wordt verdeeld, kan de gemiddelde temperatuur worden verlaagd. Voor elke graad die de gemiddelde temperatuur kan worden verlaagd, daalt het energieverbruik van het pand tussen 6% en 11%.

Thermostatische afsluiters en regelapparatuur kunnen in alle temperatuuromstandigheden volgens hun ontwerp efficiëntie werken. Door inregeling wordt het laagst mogelijke circulatiedebiet geïdentificeerd, waardoor het door de pomp verrichte werk en de energiekosten worden verminderd.

Een vermindering van het energieverbruik met 20% tot 35% en een terugverdientijd van zes maanden tot een jaar zijn niet ongebruikelijk. Goed waterzijdig ingeregelde systemen maken het leven voor de bewoners comfortabeler, verlagen de levenscycluskosten van het gebouw voor de eigenaar en minimaliseren de milieu-impact.

IMI Heimeier Eclipse radiatorafsluiters met AFC technologie (Automatic Flow Control) verzekeren u van eenvoudige, snelle en betrouwbare waterzijdige inregeling.
De Eclipse is leverbaar in een 10-150 l/h versie en een 30-300 l/h high flow versie (Eclipse 300) dé optimale oplossing voor HVAC-systemen met grote debieten, bijvoorbeeld lage temperatuur systemen met warmtepompen.

In het gratis eBook van IMI leest u alles over waterzijdige inregeling en nog veel meer… 
Download het hier

Hoe werkt AFC-Technologie? Bekijk hier de video

Lees verder op de website van IMI.