Een beter uitzicht door meer inzicht!

Geplaatst op 14 september 2022 door Redactie

Servicemonitor: slimmer en efficiënter beheer/onderhoud cv-ketel

Hoe ga je als installateur het meest efficiënt met je tijd om? Een vraag die menig kleine of iets grotere installateur zich nog wel eens stelt. Logisch, want de klanten moet je tevreden houden maar er moet ook geld worden verdiend. Servicemonitor is een fraaie zwarte module die aan de cv wordt gekoppeld, en op het gebied van beheer en onderhoud veel voordelen voor de installateur oplevert.

Uiteraard gaat het niet om de vorm maar om de inhoud: software voor de installateur die slimme informatie oplevert waar hij direct iets mee kan. In essentie draait het om eenvoudig beheer op afstand en het optimaliseren van je service. Hoe? Dat leggen we hieronder uit. Eerst maar even naar Marco van Tol, de bedenker en eigenaar van Servicemonitor.

Kostbare tijd

Marco van Tol: “Ik loop al een tijdje mee in de installatiemarkt en hoorde van installateurs steeds vaker dat er op diverse fronten nog wel eens wat kostbare tijd verloren gaat. Bijvoorbeeld omdat je iets te laat een storingsmelding krijgt, of omdat je wellicht kon voorkomen dat het überhaupt tot een storing kwam. Ik had het idee dat dat anders zou kunnen, slimmer, tijdbesparend en vooral veel efficiënter. Met de Servicemonitor gaat dat prima lukken, daar ben ik van overtuigd.”
De Servicemonitor module is eenvoudig aan te sluiten op de thermostaat poorten van de ketel. De thermostaat sluit u aan op de module. Ondersteuning van meerdere protocollen zorgen ervoor dat dezelfde module is aan te sluiten op alle merken(!) cv-ketels. Verder van belang in dit digitale tijdperk: de Servicemonitor heeft een eigen dataverbinding en is mede daarom zeer stabiel te noemen. De installatie is binnen een paar minuten geregeld.

Voordelen op de rij

Bij een storing of in sommige gevallen nog voor de storing zich aandient, krijgt de installateur direct een melding. Afhankelijk van de urgentie kan er dus gelijk actie worden ondernomen. De Servicemonitor heeft Real-time parameters, met andere woorden de waterdruk inzien, de aanvoertemperatuur uitlezen of de staat van de brander bekijken? Geen enkel probleem, direct inzicht in meer dan 50 datapunten van het cv-toestel.

De Servicemonitor is sinds deze maand verkrijgbaar. Marco van Tol: “Het gaat erom dat je toegankelijkheid van dit soort producten en systemen vergroot, zodat ook de kleinere installateur er zijn voordeel mee kan doen. Let wel, door een constante monitoring kun je slimmer omgaan met het beheer en onderhoud van cv-ketels. Je voorkomt verrassingen, kan veel vaker proactief optreden en voorkomt bijvoorbeeld ook onnodig uitrijden. Prettiger voor de klant, prettiger voor de installateur.”

Servicemonitor platform

Op het Servicemonitor platform heeft de installateur een gedetailleerd overzicht waardoor de installateur op alle momenten, ook onderweg, zijn tijd nog effectiever kan besteden. Al was het bijvoorbeeld maar omdat je van tevoren weet wat een storing behelst en welke onderdelen je nodig hebt om een en ander te verhelpen.

Eenvoud

Hoe ingewikkeld of hoe eenvoudig wil je iets maken? Voor Marco van Tol: “Als vertrekpunt moet je altijd de praktijk als uitgangspunt nemen. Kijken waar de installateur tegenaan loopt en hoe je hem daar het beste mee kan helpen om oplossingen te verzinnen. Ik ben natuurlijk geen installateur maar kan middels de Servicemonitor wel bijdragen aan een oplossing waar de installateur heel concreet wat aan heeft. Meer inzicht leidt altijd tot een beter uitzicht. En dat betekent, zoals ik er tegenaan kijk, meer kansen en mogelijkheden voor de installateur. Immers, als je op een andere manier met je kostbare tijd om kan gaan, leidt dat ongetwijfeld tot het genereren van meer omzet en groei van je klantenbestand.” Neem eens kijkje op www.servicemonitor.nl of neem contact op: T 085-050 80 03.

Tekst: Bob de Jong

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement