Een airco installeren? Denk ook aan de condenspomp

Geplaatst op 14 juni 2021 door Redactie

Een condenspomp is misschien niet iets waaraan je denkt bij een airco installatie. Toch kan deze noodzakelijk zijn om het condenswater van de binnen unit af te voeren.

Condenswater is onvermijdelijk in elk airconditioningsysteem. De lucht die in water wordt omgezet, hoopt zich op in het systeem. Wanneer het niet wordt afgevoerd, kan dit het systeem schaden. Als condenswater niet gewoon naar beneden in de afvoer kan lopen, kan het ook weg gepompt worden. Hiervoor biedt SFA stille en efficiënte airco condenspompjes.

Sanicondens Clim Mini S

De Sanicondens Clim Mini S is de ideale oplossing. Dankzij de uiterst kleine afmetingen en geluidsniveau van amper 21dB(A), is deze uiterst discreet. Hoewel klein, is dit pompmodel niet minder efficiënt, hij kan tot 2 meter aanzuigen en tot 6meter opvoeren. De Clim Mini S bestaat uit twee delen: het detectieblok en de condenspomp. Het detectieblok zendt een signaal naar de pompeenheid zodra het condensaatniveau een bepaalde drempel bereikt. De condenspomp wordt dan automatisch geactiveerd om het water aan te zuigen en weg te pompen.

Sanicondens Clim Pack S

De Sanicondens Clim Pack bestaat uit een Sanicondens Clim Mini S aangevuld met een goot. Deze goot met voor gemonteerd pompsysteem is rechts/links omkeerbaar. En dankzij de meegeleverde montage- en aansluitaccessoires is dit kant-en-klare pakket zeer eenvoudig te installeren.

Sanicondens PRO

Voor grotere airco’s, en dus voor grotere volumes condenswater kan ook de Sanicondens Pro ingezet worden. Deze heeft een capaciteit van 6,2l/min en kan tot 4,5m hoog opvoeren. De grote inhoud van het reservoir met een volume van 2 liter, vermijdt vaak starten, wat de levensduur ten goede komt.