ECR-Nederland presenteert nieuwe Hera Propaan warmtepomp tijdens VSK 2020

Geplaatst op 27 december 2019 door Redactie

ECR-Nederland zal zich ook in 2020 weer presenteren op de VSK in Utrecht. Deze editie kondigt de koeltechnische groothandel een bijzonder product aan. Er zal een model te zien zijn van de nieuwste Hera lucht/water omkeerbare warmtepomp.

Ton Kusters, Productmanager bij ECR-Nederland: “De politieke boodschap is duidelijk: Nederland moet zo snel mogelijk van het gas af! Het is daardoor helder geworden dat de warmtepomp een belangrijke alternatieve oplossing is voor verwarmen. Veel van de warmtepompen die op dit moment worden aangeboden zijn nog gevuld met chemische koudemiddelen, welke een negatieve bijdrage leveren aan de CO2 uitstoot. De Hera warmtepomp is gevuld met het natuurlijke koudemiddel Propaan (R290) wat een GWP (Global warming potential) getal kent van slechts 3. De Hera is zeer energiezuinig en draagt daarom het hoogst mogelijke energielabel A++.”

Ook na 2020 zal de overheid steeds meer restricties opleggen voor wat betreft het gebruik van koudemiddelen met een hoge GWP waarde. Hierdoor neemt de vraag naar oplossingen met natuurlijke koudemiddelen toe. De Hera Propaan warmtepomp is perfect toe te passen in bijvoorbeeld winkels, kantoren en ziekenhuizen en is leverbaar voor verwarmingscapaciteiten van 35 kW tot 190 kW.

Vind ECR-Nederland op de VSK in hal 11 stand B063 & B069.