ECONEXT® hybride dakkap voor warmtepomp of airconditioning

Geplaatst op 29 maart 2022 door Redactie

Cox Geelen heeft inmiddels al enige jaren ervaring in het produceren van stijlvolle hybride metalen behuizingen voor split-units of monoblocks die op het dak worden geplaatst.

Voor vele merken heeft Cox Geelen cover-ups of behuizingen op maat gemaakt, waarbij de dakhelling op 1° nauwkeurig is en de kap in de gewenste kleur wordt gespoten zoals bijvoorbeeld in de kleur van het dak.

Wat zijn dan de voordelen van het plaatsen van het buitendeel op een hellend dak?

Een hoge plaatsing levert ruimtebesparing op in huis of tuin. Het wordt immers buiten de leefruimte geplaatst. Verder levert het ook een geluidsreductie op.
De geluidsproductie van buitendelen van warmtepompen wordt door sommigen als minder prettig ervaren. Door plaatsing op het dak ervaren de bewoners op de grond al snel 10dB(A) minder geluid. Dat is een snelle winst gezien de huidige regelgeving.

Door de unit op het dak te verpakken in een nette metalen kap oogt het als een ‘gewone’ schoorsteen, iets wat we gewend zijn in het straatbeeld.

Deze dakkappen zijn geschikt voor zowel renovatie als nieuwbouw. Een extra voordeel is dat bij renovatie de units dichtbij de plek van het oorspronkelijke warmwater toestel geplaatst kunnen worden.
Uiteraard ook geschikt voor hybride oplossingen met warmtepomp en cv-ketel.