ECONEXT® DecoMute: geluiddempende kap voor warmtepomp

Geplaatst op 15 september 2023 door Redactie

Deze ECONEXT® DecoMute is een geluiddempende kap voor de warmtepomp-buitenunit en is ontworpen voor plaatsing rondom de woning zoals in de tuin of aan de voorzijde van de woning.

Nu luchtwarmtepompen steeds meer in het straatbeeld verschijnen, storen mensen zich steeds vaker aan deze apparaten; het geluid en het uiterlijk van deze veelal witte dozen zijn vaak geen aanwinst voor de buurt. Daarom bedacht Cox Geelen een behuizing voor warmtepomp-buitenunits met een design dat tegelijkertijd aantrekkelijk en geluidsabsorberend is. Dankzij een uitgekiend ontwerp en slim gebruik van materialen is een omkasting ontwikkeld die het geluid tot 5 dB reduceert en met zijn rustige lijnen past bij zowel moderne als meer klassieke woningen.

Slim ontwerp

Het slimme ontwerp voor deze geluid reducerende cover omvat een aantal specifieke kenmerken. Veel aandacht is gegaan naar de akoestische isolatie. De afdekking is gemaakt van materialen met hoge akoestische isolatie-eigenschappen, zoals schuim, om de overdracht van geluid door de afdekking en naar de omgeving te verminderen. Verder zijn er geluidsabsorberende panelen aangebracht die het geluid absorberen en de weerkaatsing ervan verminderen. Daarnaast zorgt de cover met zijn lage luchtweerstand en anti-recirculatie ontwerp voor een hoog rendement van de warmtepomp.

Veel aandacht is ook besteed aan een eenvoudige installatie, zodat hij gemakkelijk door één persoon om de warmtepomp kan worden aangebracht.
Tot slot biedt de ECONEXT® Decomute kap gemakkelijk toegang tot de ventilator, condensor en koelmiddelaansluitingen voor reiniging en onderhoud.


Alle voordelen op een rij:

- Vermindert het geluid tot 5dB.
- Beschermt de warmtepomp tegen regen, wind, hagel, UV en vandalisme.
- Verbergt de buitenunit van de warmtepomp en geeft deze het uiterlijk van een geavanceerd item.
- Eenvoudig te installeren.
- Ook voor installatie achteraf.

Kortom, een slim technisch ontwerp voor een geluiddempende cover die materialen combineert om het geluid van een warmtepomp effectief te verminderen. Een uniek ontwerp dat in elke omgeving past!