ECO-DIM.14 + pulsdrukker = goedkope tastdimmer

Geplaatst op 18 oktober 2023 door Redactie

Op de markt vindt u vele soorten tastdimmers. Tastdimmers zijn over het algemeen erg prijzig. Met de ECO-DIM.14 led dimmer module kunt u een goedkoper alternatief creëren voor deze tastdimmers. Deze module kunt u namelijk installeren in combinatie met een pulsdrukker van een merk naar keuze. Hiermee bespaart u veel geld. Het enige wat u hierna nog moet doen is een bedieningswip plaatsen op de pulsdrukker, zoals u normaal ook bij een tastdimmer doet.

Unieke led dimmer

De ECO-DIM.14 heeft sterke specificaties. Zo is de led dimmer geschikt voor beide dimtechnieken (fase aansnijding en fase afsnijding). Met deze module kunt u lampengroepen dimmen van 0-250W led. De inbouwdiepte is slechts 15mm, hierdoor past deze samen met de pulsdrukker in alle U40 en U50 inbouwdozen. Deze dimmer is geschikt voor iedere situatie, u kunt deze namelijk 2-draads én 3-draads aansluiten. Een nuldraad is dus geen vereiste, maar kan wel aangesloten worden.

Handige afstelmogelijkheden

Deze dimmer is voorzien van drie handige afstelmogelijkheden. Met de MIN en MAX afstellingen regelt u dat het licht altijd stabiel brandt in het hoogste en laagste lichtniveau. Daarnaast realiseert u hiermee het optimale dimbereik. Met de Speed potmeter stelt u de snelheid van het dimmen naar uw wens in.

Kortom, de ECO-DIM.14 is de ideale dimmer voor het creëren van een goedkope en kwalitatieve tastdimmer.