EasySafe: Het nieuwe, revolutionaire rookgasafvoersysteem van Burgerhout

Geplaatst op 01 oktober 2018 door Redactie

EasySafe is een modulair concentrisch rookgasafvoersysteem ten behoeve van de moderne gesloten HR cv-ketel.

Veiligheid voorop

Het push-fit systeem is voorzien van een unieke trekvaste verbinding (trekvastheid > 450N). Daarmee is de kans op het losraken van de componenten tot nul gereduceerd. Met deze verbinding heeft het systeem een tweede vangnet gekregen. Het eerste vangnet is de concentrische luchttoevoer: een lek in het rookgasgedeelte leidt zelden tot een gevaarlijke situatie. Lekkende rookgassen blijven in het systeem en komen niet in de woning. Het tweede vangnet is de trekvaste verbinding: wordt door bijzondere omstandigheden een keer een beugel vergeten dan blijven de systeemonderdelen, onder normale omstandigheden, aan elkaar gekoppeld.

Installatiegemak

De trekvaste verbinding biedt nog een voordeel: het is niet meer nodig de bochten separaat te beugelen. Eén beugel om elke mof van de pijp volstaat. Voor deze beugelpositie is de nieuwe EasySafe-beugel ontwikkeld. Dankzij de excentrische bevestiging worden de pluggaten langs de buis geboord. De beugel is verder voorzien van een slimme verstelmogelijkheid, waardoor het op afstand zetten of het instellen van het afschot is vereenvoudigd.
Het EasySafe-systeem bestaat uit een recyclebare UV-werende kunststof rookgas- en luchttoevoerbuis en is zo ontworpen dat het systeem in één zaagbeweging in te korten is. Tijdrovende handelingen voor het demonteren en vervolgens monteren van de rookgasafvoerbuis behoren tot het verleden.