EasySafe: de nieuwe generatie rookgasafvoersystemen

Geplaatst op 23 november 2018 door Redactie

De technologische ontwikkelingen gaan snel, de ene innovatie is nog niet op de markt of de volgende dient zich al weer aan. Ook op het gebied van de rookgasafvoersystemen vinden nieuwe systemen hun weg naar de markt. En, als we het hebben over rookgas, dan vallen de woorden veiligheid en installatiegemak gelijk. Dat kan ook bijna niet anders, zeker met het rapport van de Veiligheidsraad nog in gedachten. Burgerhout (onderdeel van de M&G Group) is fabrikant van rookgasafvoersystemen en steekt veel tijd, geld en energie in het ontwikkelen van innovatieve oplossingen. Onlangs introduceerde Burgerhout EasySafe. Een revolutionair systeem waarbij, zoals de naam al aangeeft, het draait om veiligheid en (installatie)gemak.

Bijzonder

Henk Bruining, Regulation en Innovation Manager: “Met dit nieuwe systeem zet Burgerhout een volgende stap. De ontwikkeling van het systeem komt voort uit vragen in de markt en de noodzaak om naar manieren te zoeken waarbij de risico’s geminimaliseerd worden. De ontwikkeling van EasySafe heeft een tijd geduurd, maar nu hebben we wel iets bijzonders.” Vincent Claussen, Product Manager, valt zijn collega bij: “EasySafe is de nieuwe generatie rookgasafvoersystemen. Veilig, gemakkelijk, betrouwbaar en duurzaam: een systeem dat alles in zich heeft en waarmee we nog jaren vooruit kunnen.”

EasySafe

Wat is EasySafe? EasySafe is een volledig kunststof concentrisch 60/100 push-fit rookgasafvoersysteem. We zetten de kenmerken even op een rij. Veiligheid: installatiegemak samen met de trekvaste verbinding zorgt voor een hoog niveau van veiligheid. Trekvastheid: de unieke trekvaste verbinding (meer dan 450 N) vergroot de veiligheid van het systeem gedurende de levensduur maximaal.

“De ontwikkeling van EasySafe heeft een tijd geduurd, maar nu hebben we wel iets bijzonders.”

Montagegemak: het EasySafe systeem is in één keer in te korten. Tijdrovende handelingen zoals demonteren en vervolgens opnieuw monteren zijn niet meer nodig. Beugelen: de nieuwe EasySafe beugel is een nieuwe dimensie in het zijwaarts fixerend beugelen. Besparing: het systeem is kostenbesparend dankzij de innovatieve constructie, het gemakkelijk op maat maken, het slimme beugelen en de trekvastheid. Samengevat is EasySafe is een van de meest veilige systemen op de markt. Klaar voor de toekomst.

Gas

We moeten van het gas af, daar gaat de discussie over. Hoe verhoudt zich dat tot de ontwikkeling van dergelijke systemen? Vincent Claussen is daar helder over. “Uiteraard wordt er op alle fronten gewerkt aan het verminderen van het gasverbruik en dat is ook prima, maar bij de enorme focus die er ligt op all-electric kun je op zijn minst wat nuancerende opmerkingen plaatsen. Je kunt het wel willen, maar het moet ook praktisch haalbaar zijn.

“Ook de laatste cv-ketel inclusief rookgasafvoersysteem moet veilig zijn. Al zal het nog lang duren voordat die laatste ketel wordt geïnstalleerd.”

En zo zal het, zeker als we kijken naar de industrie maar ook naar de woningbouw nog vele jaren, zo niet enkele decennia duren voor we op nul zitten. Dat betekent dat de noodzaak om nieuwe systemen te blijven ontwikkelen er nog zeker is en blijft. Omschakelen is goed maar het dient wel goed overwogen te worden, al was het maar vanwege de terechte aandacht voor veilige installaties en systemen.” Henk Bruining: “Ook de laatste cv-ketel inclusief rookgasafvoersysteem moet veilig zijn. Al zal het nog lang duren voordat die laatste ketel wordt geïnstalleerd. EasySafe is een stap voorwaarts, daarover geen misverstand maar de ontwikkelingen gaan nog wel even door.”


Installateur

We hadden het al even over de kenmerken (lees: voordelen) van dit rookgassysteem. De veiligheid en het installatiegemak biedt de installateur veel kansen. Hij bespaart veel tijd dankzij een snelle opbouw en het snelle beugelen. Allemaal leuk maar dan moeten installateurs ook bijgeschoold worden zodat ze niet alleen technisch weten hoe het moet maar ook hun klant kunnen vertellen waarom dit een goed systeem is.

Vincent Claussen: “Het gaat om het ontzorgen van de installateur: op welke manier kan hij met kennis van zaken hoogwaardige kwaliteit leveren. Wij ondersteunen hen daarbij.”


Enthousiast

EasySafe werd tijdens de installatievakbeurs in Hardenberg gepresenteerd en werd daar goed ontvangen. Vincent Claussen: “We praten hier over een nieuwe generatie rookgasafvoersytemen en daar hebben we tijdens de beurs veel enthousiaste reacties op gehad. Positief en lovend. En daar kunnen we verder mee.”

Reageren

Vul uw gegevens in en uw naam en reactie zullen worden getoond.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement