E-schroevendraaier speedE® nu in nieuwe Industrial-uitvoering

Geplaatst op 25 oktober 2019 door Redactie

Gebruikers uit industrie en nijverheid krijgen versterking en wel in de vorm van een nieuwe uitvoering van de eerste met hybride techniek aangedreven Wiha E-schroevendraaier speedE®. Deze is speciaal ontworpen voor de taken die kenmerkend zijn voor industriële toepassingen. De nieuwe speedE® Industrial met compactere setinhoud is nu compatibel met alle Standard-bits. Op alle gebieden waar dagelijks veel wordt gewerkt met gangbare schroevendraaiers, kan de speedE® Industrial worden ingezet en gebruikers serieus verlichting bieden. Denk aan de verspaning, industrieel onderhouds- en montagewerk, onderhoud en reparatie van elektrisch gereedschap, witgoed en verwarmings-, airconditionings- en sanitairinstallaties, reparatie van fietsen en motoren – eigenlijk overal waar schroefdraad aan te pas komt.

Gebruik van de nieuwe E-schroevendraaier is kinderspel. In combinatie met de speedE® Industrial bithouder en alle Standard-bits (1/4" 6,3 mm) kan hij voor veel verschillende schroefprofielen worden gebruikt. Door middel van een simpele, lichte draaibeweging van de vingers aan de ergonomisch ontworpen handgreep neemt de speedE® Industrial elektrisch aangedreven het anders tijdrovende en krachtenslopende indraaien van de schroef over. Hij stopt zodra de gebruiker loslaat of een indraaimoment van 0,4 Nm wordt bereikt. Handmatig en met gevoel kan de schroef vervolgens worden vastgedraaid. Een elektrische ratelfunctie maakt continu overpakken tijdens het schroeven overbodig en biedt aanvullende verlichting aan de gebruiker. De gecombineerde functionaliteit van speedE® bestaande uit: 1. elektrisch indraaien, 2. materiaal beschermen en 3. handmatig vastdraaien, is wereldwijd uniek.

Qua afmeting en gewicht is de speedE® Industrial vergelijkbaar met een "normale" schroevendraaier. Een geïntegreerde LED verlicht de schroef en het werkstuk waaraan wordt gewerkt. Daarnaast wordt een aanmerkelijke efficiencyverbetering bereikt doordat de speedE® Industrial dubbel zo snel schroeven indraait als op de gangbare manier. De fijn afgestelde krachtoverdracht tijdens het automatisch schroeven is met name bij gevoelige schroefverbindingen een pluspunt om gebruiker en materiaal te beschermen.

Zowel de voor elektromonteurs bedoelde speedE® electric met tot 1.000 V AC geïsoleerde slimBits als de speedE® Industrial voor opname van Standard-bits worden aanbevolen door de artsen en therapeuten van de AGR. Met beide uitvoeringen zijn aanmerkelijke krachtbesparingen te bereiken. De belasting van spieren, pezen en gewrichten wordt merkbaar verminderd waardoor de gezondheid wordt ontzien. Het gevaar van overbelasting van de onderarmspieren door de monotone, frequente draaibewegingen en het continu overpakken bij handmatig schroeven wordt voorkomen.

Tot de vijfdelige set behoren naast de E-schroevendraaierhandgreep speedE® Industrial, een bithouder speedE® Industrial, een 50 mm TORX® T20 Bit, een standaard accu van het type 18500 en een bijpassende USB-oplader.