E-heater (deels) alternatief voor warmtepomp

Geplaatst op 04 december 2019 door Redactie

Riho Climate Systems introduceert een vloerverwarmingsverdeler die is voorzien van een elektrisch element, de E-heater. Het elektrische element verwarmt het water in een reservoir dat in de verdeler is voorzien. Daardoor kan dit verdeelstation als praktische aanvulling op, of in plaats van een warmtepompsysteem worden toegepast.

De E-heater is leverbaar voor 1 tot 8 groepen. Bij 1 tot en met 4 groepen is het vermogen van het elektrisch element 2 kW, bij 5 tot en met 8 groepen is het vermogen zelfs 6 kW. Daardoor kan een lager verwarmingsvermogen van de warmtepomp worden gekozen of hoeft er geen warmtepomp worden geïnstalleerd. Met als gevolg minder geluidsoverlast, lagere of geen investeringskosten in een warmtepomp en lagere faalkosten.

De E-heater is geschikt voor zowel hoofd- als bijverwarming in de woning- en utiliteitsbouw. Zowel voor vloerverwarming als wandverwarming. Bij gebruik van PV-panelen wordt het energiegebruik van de E-heater moeiteloos gecompenseerd. De aansturing van de E-heater geschiedt draadloos met een radiografisch bestuurbare thermostaat van Delta Dore. Dit bespaart op installatiekosten.