Warmtepompen zijn populair, maar hoge investeringen blijven een uitdaging

Geplaatst op 12 september 2023 door Redactie

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in de installatiebranche. De combinatie van zorgen over klimaatverandering en hoge energieprijzen als gevolg van het conflict in Oekraïne heeft duurzamere systemen en oplossingen noodzakelijker gemaakt. Bijgevolg ervaren Europese w-installateurs en loodgieters een groeiende vraag naar duurzame opties van hun klanten en zijn ze betrokken bij meer installaties van duurzame systemen.

Duurzame systemen is echter een breed begrip. Zoals we in een vorig artikel zagen, zeggen installateurs dat hun klanten het meest om warmtepompen vragen, gevolgd door fotovoltaïsche energie. Maar zoals de resultaten van de European Mechanical Installation Monitor van USP Marketing Consultancy laten zien, zijn de meest gevraagde duurzame systemen niet noodzakelijkerwijs de duurzame systemen die installateurs het meest installeren.

De meest gevraagde zijn niet noodzakelijkerwijs de meest geïnstalleerde duurzame oplossingen

In 59% van de projecten waarbij rekening wordt gehouden met duurzaamheid zijn warmtepompen duurzame systemen waar klanten hun installateurs naar vragen. Op enige afstand zijn zonnepanelen de op een na meest gevraagde duurzame producten (in 21% van de duurzaamheidsprojecten). Dat is echter waar klanten naar vragen, niet wat er daadwerkelijk wordt geïnstalleerd.
Lees hier het hele artikel.

 


Reacties

Joost

14 september 2023 om 13.31 uur

Hey dat zijn superstille Weishaupt Bi-Block warmtepompen op het dak! Beter is er niet.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement