Duurzame energiesector opent de deuren op de eerste Open Energiedag op 11 september 2021

Geplaatst op 18 augustus 2021 door Redactie

Ontdek de wereld achter het stopcontact en de thermostaat. Waar komen elektriciteit en warmte eigenlijk vandaan? En hoe zorgen we ervoor dat die energie steeds schoner wordt? Tijdens de eerste Open Energie Dag openen duurzame energieprojecten de deuren om burgers kennis te laten maken met hun project. Er zijn nu al 40 locaties verspreid door Nederland hiervoor aangemeld. Ed Nijpels, voorzitter van het voortgangsoverleg van het Klimaatakkoord, zal de opening verrichten op één van de locaties.

Kom jij kijken naar een zonne- of windpark bij jou in de buurt? Ontmoet de mensen achter een biomassacentrale; voel de warmte van bodemenergie. De Open Energiedag is onderdeel van de campagne ‘Daar krijg je energie van’, een initiatief van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), Energie Samen, Holland Solar, NWEA, Vereniging Warmtepompen, Branchevereniging Bodemenergie.

De tientallen locaties die de deuren openen zijn te vinden op https://www.daarkrijgjeenergievan.nl/open-energiedag/

Daar krijg je energie van

De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) startte de campagne samen met vijf (branche-)organisaties: NWEA, Holland Solar, EnergieSamen, Vereniging Warmtepompen, en de Branchevereniging Bodemenergie. Het doel is het versterken van kennis en (lokaal) enthousiasme voor de energietransitie. Met onderbouwde informatie en goede voorbeelden, laten we zien waar de duurzame energiesector aan werkt. Het hoogtepunt in deze campagne is de Open Energie Dag op 11 september 2021. Tijdens de jaarlijkse Open Energie Dag openen duurzame energieprojecten de deuren om een breed publiek kennis te laten maken met hun project. Bedrijven die hun zonne- of windpark, duurzaam warmteproject of ander duurzaam energieproject aan burgers willen laten zien, kunnen zich nog aanmelden.

Over de NVDE
De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) maakt zich sterk voor een energievoorziening die volledig is gebaseerd op hernieuwbare energie door het bundelen van krachten uit de gehele sector. De activiteiten bij meer dan 6000 aangesloten bedrijven vertegenwoordigen nu al een omzet van ruim €41 miljard en meer dan 250.000 werknemers.

Reageren

Vul uw gegevens in en uw naam en reactie zullen worden getoond.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement