Duurzaam verwarmen uiterst betaalbaar

Geplaatst op 21 juli 2021 door Redactie

“Onze Mikoterm range elektrische cv-ketels wordt steeds beter ontvangen in de markt. Zo hebben we onlangs een grote 90 kW ketel geleverd aan een afnemer. Een oplossing van een dergelijk kaliber is uitzonderlijk, dat komt niet dagelijks voor – maar we kunnen hem dus wel degelijk leveren.”

Aantrekkelijk geprijsde toevoeging

Aan het woord is Reggy Wagemans, directeur/eigenaar van Hewa Solutions in Rijssen. Het bedrijf is sinds 2019 actief als importeur/distributeur van onder meer Mikoterm (elektrische cv-ketels) en Kepo (pelletketels). Hewa (Heating & Water) Solutions heeft de alleenvertegenwoordiging voor de Nederlandse markt voor alle gevoerde merken.

“Met Proton bieden wij een vergelijkbaar product voor minder geld”

“Midden 2020 hebben wij bovendien een nieuw merk toegevoegd: Proton, met een uitgebreide serie heaters en luchtverwarmers. De producten die Proton levert bieden een heel goede prijs/kwaliteitsverhouding. Ten opzichte van wat er vergelijkbaar in de markt wordt aangeboden, biedt Proton eenzelfde product voor aanzienlijk minder geld. De systemen zijn uitermate makkelijk inzetbaar en leverbaar in een tweetal types: een direct en een indirect gestookte versie.

Deze luchtverwarmers combineren het verwarmingselement en de ventilator. Voordelen van deze constructie zijn een grote luchtstroom met een laag energieverbruik, dus hoog rendement, het vermogen om grote ruimtes te verwarmen, gelijkmatige verdeling van verwarmde lucht, ruimtebesparing, snelle dekking van kosten en eenvoudige verplaatsbaarheid van de apparatuur.”

Proton serie cv-heaters

Proton cv-heaters vormen een betaalbaar ruimteverwarmings- en ventilatiesysteem dat voldoet aan alle moderne eisen. De serie producten valt op door zijn functies: multi-speed (3) AC-motor en een breed modelbereik (E15, E25, E45, E65). Met behulp van de Proton cv-heater wordt de lucht verwarmd middels een koper-aluminium warmtewisselaar. Door de ventilator wordt lucht door de warmtewisselaar geblazen en gericht door de verstelbare lamellen. De systemen zijn praktisch, veilig en snel op temperatuur, en toepasbaar in gebouwen waar een cv-voorziening aanwezig is. De Proton EL15 heater is de elektrische oplossing voor situaties waar geen gas of cv-systeem aanwezig is. Daarbij blaast de ventilator lucht door de elektrische elementen.

“De luchtverwarmers van Proton genereren een grote luchtstroom met een laag energieverbruik”

De heaters kunnen dienen ter vervanging van oude gasheaters en zijn veel efficiënter in energieverbruik. Ze kunnen worden ingezet in o.a. kantoren, showrooms, garages, loodsen en productieruimtes. De Proton eco serie kan ook worden toegepast met lage aanvoertemperatuur-systemen en is daarnaast ook uitermate geschikt om mee te koelen, bijvoorbeeld met een lucht/water-warmtepomp. Zowel de heater als de bijbehorende controller worden geleverd met twee jaar volledige garantie.

Showroom voor theorie en praktijk

In de helder en modern ingerichte showroom in Rijssen biedt Reggy Wagemans cursussen aan voor afnemers van Hewa Solutions. Ter plaatse worden de gebruiksmogelijkheden van de producten en oplossingen van Mikoterm, Proton en Kepo zowel uitgebreid als doel- en praktijkgericht gedemonstreerd. “De showroom- annex cursusruimte is inmiddels compleet operationeel voor het opleiden en instrueren van installateurs en hun monteurs” legt hij uit. “Er wordt momenteel echter slechts sporadisch gebruik van gemaakt, wat te maken heeft met de praktische beperkingen die we met z’n allen ondervinden vanwege de huidige coronacrisis. Maar we gaan het aanbod en de mogelijkheden de komende tijd ongetwijfeld uitbreiden.”

Reggy Wagemans: “Het is altijd mijn doel geweest om betaalbare ketels van goede kwaliteit te kunnen bieden. Door mijn ervaring in de markt en goed te luisteren wat er gevraagd wordt, weet ik dat wij met de producten die wij voeren uitstekend in staat zijn om dat te realiseren. Wij kunnen hiermee werkelijk iets toevoegen. Vooral ook omdat de Nederlandse overheid wil dat wij volledig van het gas af gaan, hebben wij met de elektrische cv-ketels van Mikoterm een uitermate actueel product in huis dat een ideale oplossing is.”

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement