Duurzaam tapwater verwarmen met TESY AquaThermica warmtepompboilers

Geplaatst op 28 juni 2024 door Redactie

Energiezuinig
TESY Aquathermica warmtepompboilers zijn een geweldig alternatief voor het maken van warm tapwater. Het seizoen rendement is hoog en ze zijn voorzien van energielabel A+, wat een energiebesparing van meer dan 75% garandeert in vergelijking met andere tapwatertoestellen.

Breed inzetbaar
Een van de grote voordelen van de AquaThermica serie is dat ze in diverse formaten (100 – 260 liter) leverbaar zijn. Het assortiment omvat modellen voor plaatsing aan de wand of op de vloer. Dankzij de stille werking zijn ze in keukens of wasruimtes te plaatsen, zonder de rust in de woning te verstoren.

De serie heeft zelfs modellen, welke voorzien zijn van een ingebouwde warmtewisselaar, waarop een alternatieve warmtebron kan worden aangesloten. Hierdoor kan middels een zonneboiler en zonnepanelen optimaal gebruik gemaakt worden van de zon.

Ook is het mogelijk om een AquaThermica in serie met een cv-ketel te installeren, zodat er een hybridesysteem ontstaat. De cv-ketel wordt gebruikt voor de (vloer)verwarming, terwijl de AquaThermica het tapwater verwarmt. Hierdoor bespaart men op het gas dat anders verbruikt zou worden voor het verwarmen van het tapwater.

Duurzaam warm tapwatercomfort
TESY AquaThermica producten zijn ontworpen om energie te besparen zonder aan comfort in te boeten.
Elk model is voorzien van een 1,5KW verwarmingselement, waarmee altijd de gewenste temperatuur gegarandeerd kan worden. De BOOST-functie zorgt voor een halvering van de opwarmtijd, indien er snel warm tapwater nodig is. TESY-warmtepompboilers zijn middels het ingebouwde verwarmingselement tot maximaal 70 °C te verwarmen en zijn voorzien van een eenvoudig te bedienen LED-display, waarmee diverse functies geprogrammeerd kunnen worden.