DucoBox Energy wereldprimeur voor installatiewereld

Geplaatst op 12 februari 2018 door Redactie

Soms denken we wel eens dat de grens is bereikt: dit is het, verder gaat het niet meer. Wie dacht dat ook ventilatieoplossingen uitontwikkeld waren, komt echter bedrogen uit. Zo opent Duco met een wereldprimeur de deur naar de toekomst van ventilatie. Tijdens VSK bleven de bewonderende oh’s en ah’s vanuit de installatiewereld dan ook niet uit.

In aanloop naar 2020 wordt energiezuinigheid een steeds belangrijker gegeven en zullen de zeer energiezuinige passiefwoningen steeds vaker in ons straatbeeld verschijnen. In de strijd tegen de aanscherping van de energienormen kan de nieuwe DucoBox Energy een belangrijk wapen vormen. Het is dan ook de combinatie van drie specifieke kenmerken die deze WTW-unit zo uniek maakt.

2-zonesturing

Door de unit standaard van een geïntegreerde 2-zoneregeling met vraagsturing op basis van CO2, vocht en tijd te voorzien, wordt een optimaal energetisch rendement bereikt. De dag- én nachtzone worden immers via een ingebouwde klep afzonderlijk aangestuurd, wat de hoogste EPC-winst en een groen A+ energielabel met zich meebrengt.

AUTO-inregeling

De automatische inregeling, gestoeld op de principes van inregeling op constante druk, biedt steeds een 100%-garantie op een kwalitatief eindresultaat en vertaalt zich in een besparing voor de installateur van 50% op de inregeltijd.

Stilste toevoergeluid

Ook aan het akoestische comfort voor de bewoner is gedacht. Onafhankelijke tests tonen aan dat het geluidsvermogen aan de toevoerzijde zo laag is dat de DucoBox Energy als de stilste WTW-unit van Europa kan worden beschouwd (55 dB bij 325 m³/u).

Benieuwd naar meer? Bekijk de geanimeerde productvideo en ontdek de 10 voordelen van de DucoBox Energy van dichtbij!