Droom, durf en innoveer!

Geplaatst op 12 oktober 2017 door Redactie

Anders omgaan met grondstoffen en materialen om er voor te zorgen dat we onze aarde niet de vernieling in helpen. Het moet anders, dat weten we ondertussen wel. Maar gebeurt er ook voldoende? In de wereld van de verwarming laat Jaga (fabrikant van designradiatoren en innovatieve verwarmingstechnologie) zien dat het steeds zuiniger en efficiënter kan, zonder dat een en ander ten koste gaat van het comfort.

Zo ontwikkelde het bedrijf in de jaren tachtig de Low-H2O technologie: radiatoren die veel minder water gebruiken dan traditionele radiatoren. In combinatie met lichtere en compactere radiatoren daadwerkelijk een bijdrage leverend aan terugdringen van de CO2-uitstoot.
Revolutionair was ook de Low-Surface Temperature radiator: de lucht in de kamer verwarmen, niet de radiator zelf. Het klinkt in de huidige tijd bijna als vanzelfsprekend, maar dat was het destijds niet … verre van dat. En dan het Dynamic Boost Effect waarbij Boosters het thermisch rendement van de Low-H2O warmtewisselaar (gemaakt van koper en aluminium) met maar liefst 250 procent werd verhoogd.

Het zijn slechts een paar voorbeelden die bewijzen dat Jaga veel meer is dan een bedrijf: het gaat om visie, het gaat om durven, het gaat om dromen en … innoveren. Een voortdurend proces waarbij creativiteit, ethiek, cultuur en techniek elkaar aanvullen en versterken.

Slimmer

Chris Heerius, executive director: “Het woord duurzaamheid valt de laatste jaren veel, maar als het op het concreet invullen aankomt dan valt er nog veel te doen. Bij Jaga zijn we constant op zoek naar verbeteringen: hoe kan het nog efficiënter , hoe kan het nog slimmer …En wat dat laatste betreft gaat het in onze visie vooral om transparantie en delen.

“We zijn constant op zoek naar verbeteringen: hoe kan het nog efficiënter , hoe kan het nog slimmer …”

Fabrikanten, adviseurs, architecten … je hebt alle disciplines nodig om vooruit te komen. Inclusief en misschien wel op de eerste plaats de mens die durft af te wijken, anders durft te kijken en de bereidheid heeft om te delen.”

Jaga Experience Lab

Jaga komt met customized oplossingen, maakt veelvuldig gebruik van feedback, onder meer door klanten uit te nodigen in het Jaga Experience Lab waar diezelfde klanten, medewerkers, partners en leveranciers samenwerken. Niet alleen een wetenschappelijk testcentrum maar een plek om met nieuwe concepten aan de slag te gaan.

“Nog even over customized: dat betekent dat hier nog veel handwerk is. Ook hier is sprake van een bewuste keuze. Klantspecifieke oplossingen zijn bij ons de normaalste zaak van de wereld. Dat zit bij ons in de genen.”

Visie

We zeiden het al: Jaga is meer dan een bedrijf. Jan Kriekels, ceo van Jaga, schreef een aantal jaren geleden een bijzonder lezenswaardig boek (Innovate or die!) waarin hij de weg schetst naar een duurzame toekomst. Een visie, een filosofie op samenleven en ondernemen gebaseerd op vijf centrale waarden: Respect Nature, Awake the Artist, Dream a Future, Create Emotion en Build Bridges.

“Jaga komt met customized oplossingen, maakt veelvuldig gebruik van feedback, onder meer door klanten uit te nodigen in het Jaga Experience Lab.”

Het kan anders en het moet anders: er liggen volop kansen en mogelijkheden. Anders kijken, anders denken en vooral anders doen! Pratend en nadenkend over duurzaamheid betekent in de bedrijfsfilosofie van Jaga een combinatie van winstgevendheid en ethiek.

Jaga

Jaga heeft wereldwijd 600 medewerkers en is actief in 35 landen. Het bedrijf leverde onder meer de verwarmingstechnologie voor de residentie van de Russische president Poetin en de hoofdvestiging van Telefónica in Madrid. Het bedrijf won in de afgelopen jaren veel internationale designprijzen en exportawards. De hoofdvestiging zit in Diepenbeek.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement