Draaivouwdeuren voor een kleine badkamer

Geplaatst op 28 augustus 2018 door Redactie

Moderne en comfortabel uitgeruste badkamers zijn tegenwoordig populairder dan ooit. Vooral in kleine badkamers is het vaak de vraag hoe de ruimte het beste kan worden ingedeeld en waar de douche moet worden geplaatst. In de ruimte kan hij veel plaats innemen en geen mooie aanblik vormen. Draaivouwdeuren bieden dan een oplossing omdat de douchecabine geheel tegen de wand kan worden gevouwen en op die manier enorm veel ruimte bespaart. De badkamerspecialisten van HSK Duschkabinenbau bieden met de draaivouwdeuren van de series Atelier Plan, K2, K2P, Exklusiv en Walk In Exklusiv ideale doucheoplossingen voor elke badkamer.

Hoe krap de ruimte ook is, een praktische douche met draaivouwdeur van HSK past werkelijk in elke badkamer. HSK biedt met verschillende series en inbouwmogelijkheden een groot assortiment voor zowel grote als kleine wellness-oases. Als nisoplossing, hoekinstap, kwartronde douche, vijfhoekdouche of gecombineerd met glijdeur en/of zijwand – HSK heeft alles in het assortiment. Zo kunnen professionals de douche altijd optimaal plaatsen. Tegelijkertijd zorgen de verschillende series voor even zoveel mogelijkheden qua optisch design. De profielloze K2 heeft een bijzonder licht design, terwijl de K2P een wandprofiel bevat wat ervoor zorgt dat uw douche een echte eyecatcher wordt. De Exklusiv-lijn zorgt voor een tijdloze en tegelijkertijd moderne look in de badkamer, terwijl de Walk In Exklusiv eveneens een barrièrevrije en bijzonder royale instap biedt. De nieuwste serie maakt de collectie compleet: Atelier Plan. Deze heeft een wandprofiel en is aantrekkelijk door de verfijnde scharnieren en heldere belijning. Zo is een ruime en chique douche in elke badkamer mogelijk.


Innovatief ruimtebesparend wonder

Alle inbouwvarianten van de draaivouwdeuren bezitten een uitgekiende techniek, die in elke badkamer, al is die nog zo klein, een comfortabele douchecabine mogelijk maakt: de scharnieren zijn zwenkbaar en met verchroomde draailagers uitgerust. Zo kunnen ze niet alleen wijd geopend worden, waardoor ze een ruime instap in de douchecabine garanderen, maar kunnen ze ook geheel tegen de wand worden samengevouwen. Ook de echt glazen elementen van de doucheseries – bij de Exklusiv en Walk In Exklusiv 6 mm, Atelier Plan en K2 en K2P 8 mm dik – zorgen voor een optische vergroting van uw badkamer. Daardoor zijn douchecabines met draaivouwdeuren bijzonder geschikt voor kleine en smalle badkamers.

Functioneel design voor maximaal comfort

Ook qua functionaliteit en comfort bewijzen de HSK douchecabines met draaivouwdeuren hun meerwaarde. Alle draaivouwdeuren zijn uitgerust met scharnieren aan de binnenkant, die vlak tegen het glas liggen. Dit zorgt niet alleen voor een moderne look in de badkamer, maar maakt ook het schoonmaken van de douchedeuren uiterst eenvoudig. De ergonomisch gevormde handgrepen voorkomen ook bij bediening met vochtige handen dat u wegglijdt en zorgen zo voor maximaal comfort. Nog een ander voordeel van de handgrepen: de hoogwaardige rubberbuffers voorkomen dat het glaselement tegen de tegenover liggende ruiten, wanden of tegels slaat. De douchecabine wordt gecompleteerd met het liftmechanisme, waarmee standaard alle draaivouwdeuren zijn uitgerust. Die tilt de deur bij het openen iets op en laat hem bij het sluiten weer zakken. Zowel in geopende als in gesloten toestand is de houdpositie duidelijk gedefinieerd en wordt ongewenst openen en bewegen van de deur voorkomen. Dat vergemakkelijkt het gebruik en zorgt voor nog meer comfort.