Door de wol geverfde technische adviseurs van TECE

Geplaatst op 13 april 2018 door Redactie

“Kerels met meerwaarde” zegt Erik Dell enthousiast, directeur van M&O Techniek uit Wormer. “Ik heb het over TECE Nederland. De fabrikant van o.a. de universele kunststof leidingsystemen voor cv- en drinkwaterinstallaties. De mannen van TECE komen niet alleen om te onderhandelen over de leveringen, zij bieden meerwaarde. Een voorbeeld: van de week was een perstang stuk. Ik bel en binnen één dag komt de technisch adviseur en brengt een leentang. Ook voor kleine technische problemen komt de technisch adviseur van TECE direct en lost het adequaat op. Ze zijn door hun praktijkervaring door de wol geverfd en daardoor onderscheiden zij zich van andere bedrijven. En met twee benen op de grond, lekker nuchter, daar voelen wij ons prettig bij.”

Geen vernauwing in verbindingen

Erik Dell zegt verder: “zo’n 5 jaar geleden zijn wij overgestapt op het kunststof leidingsysteem TECEflex. Na een vergelijking tussen verschillende merken kwamen wij tot de conclusie dat bij de verbindingen van TECE geen vernauwingen het geval zijn. Dit betekent een lager en gunstiger leidingverlies, dus een kleinere opvoerhoogte voor de pomp.

"Ook voor kleine technische problemen komt de technisch adviseur van TECE direct en lost het adequaat op."

Minder pompvermogen zorgt voor een lager energiegebruik, dus uit oogpunt van duurzaamheid de beste oplossing. Duurzaamheid is voor ons al jaren een speerpunt, dus past de keuze voor TECE in deze visie. In de praktijk is gebleken dat werken met TECEflex altijd probleemloos verloopt. Bovendien hebben wij met de messing verbindingen nog nooit een lekkage gehad. Ook de buizen zijn goed te verwerken, robuust en bouwplaats bestendig.”

Projecten Purmerend

M&O Techniek heeft TECEflex o.a. toegepast bij drie nieuwe appartementsgebouwen in Purmerend, Vesta, Sirius en Mira. In totaal 100 appartementen voor koop en huur. Het leidingsysteem is in elk appartement vanaf de stadsverwarmingsunit geïnstalleerd, voor zowel de cv- als de drinkwaterinstallatie.

"In de praktijk is gebleken dat werken met TECEflex altijd probleemloos verloopt."

Het voordeel is dat met één type buis kon worden gewerkt en een universeel assortiment fittingen van messing. Dat is niet alleen heel praktisch het voorkomt ook fouten en verlaagt de faalkosten. Ook met het push fit leidingsysteem TECElogo heeft M&O Techniek enige ervaring opgedaan. Men heeft TECElogo tot volle tevredenheid toegepast bij twee projecten in Utrecht.

M&O jaren vooruit met duurzaamheid

Erik Dell: “ruim 20 jaar geleden zijn wij al begonnen met het installeren van duurzame energiezuinige technieken en 10 jaar geleden al met gasloos “All Electric” installeren. In het jaar 2000 zijn wij beloond met een patent voor het meest energiezuinige bedrijfspand. De destijds onmogelijke EPC waarde van minder dan 1 is door ons toen gerealiseerd. Daarom is onze slogan “Jaren vooruit” geen loze kreet. Wij lopen voorop op het gebied van energiezuinige systemen. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe technische mogelijkheden, de beste en meest duurzame oplossing voor veel werk- en woonplezier. Daarbij streven wij als totaalinstallateur naar complete geïntegreerde systeemoplossingen, waarbij alle componenten perfect op elkaar zijn afgestemd.”


www.mo-techniek.nl
www.tece.nl

Reageren

Vul uw gegevens in en uw naam en reactie zullen worden getoond.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement