Diversiteit van wastafels maakt breder assortiment mengkranen noodzakelijk

Geplaatst op 07 juni 2017 door Redactie

Bij het kiezen van wastafels heeft de consument tegenwoordig een veelheid aan opties: traditionele wand gemonteerde wastafels van kristalporselein, inbouw waskommen vervaardigd uit diverse grondstoffen, die al dan niet geïntegreerd kunnen worden in een werkblad, wastroggen uit kristalporselein of composietmateriaal met een centrale afvoer en opbouw waskommen, die op een daaronder geplaatst werkblad gemonteerd worden; kortom te veel om op te noemen.

Steeds meer wordt er voor gekozen om bij de wastafel een inbouw wandmengkraan te installeren. Deze ontwikkeling is verklaarbaar, omdat het bij de toepassing hiervan niet alleen mogelijk is bij de wastafel de haren te wassen, maar ook het reinigingsaspect niet onbelangrijke voordelen biedt. Immers, bij toepassing van een wandmengkraan kan de wastafel gemakkelijker gereinigd worden dan bij toepassing van een staande wastafelmengkraan, die op de wastafel geplaatst is.

Naast de moderne wand gemonteerde wastafelmengkranen heeft fabrikant Kludi ook staande wastafelmengkranen die voor 100% geschikt zijn voor een onbelemmerd gebruik, ongeacht de hoogte van de toegepaste wastafel of waskom. Bij de diverse badkamerseries heeft Kludi passende staande wastafelmengkranen in het assortiment met verschillende hoogtes. De installateur/consument kan zodoende de juiste combinatie samenstellen, die tot een jarenlang en probleemloos gebruik zal leiden.