Dit zijn de 5 vragen over led die iedere consument heeft

Geplaatst op 29 mei 2019 door Redactie

Het onderzoek voor het LED + Elektro Trendrapport 2020 is in volle gang. Onderzoeksbureau Dutch New Energy Research heeft pas een deel van zijn vraaggesprekken afgerond met toonaangevende spelers in de led-sector, maar nu al signaleert vrijwel ieder bedrijf dezelfde uitdaging.

Directeur Rolf Heynen: “Led is uitgegroeid tot een basisartikel dat op iedere straathoek verkrijgbaar is, maar installateurs en consumenten worstelen nog steeds met dezelfde vijf basisvragen.”

Deze vijf vragen zijn:

• Waarom is led nog steeds niet eenvoudig dimbaar?
• Is de prijs-kwaliteit van led wel in verhouding?
• Welke kleur levert deze lamp ten opzichte van mijn eerdere gloeilamp?
• Wat is de levensduur van mijn product?
• Heb ik wel een deugdelijke garantie?

Rolf Heynen: “De kwaliteit van veel producten en de informatievoorziening is al veel beter dan vroeger. Toch ontbreken er nog heldere standaarden zoals die er waren in de tijd van de gloeilamp. De installateur heeft dan ook een belangrijke rol bij het adviseren van de consument. Wij merken dat installateurs daardoor zelf steeds meer behoefte hebben aan praktische kennis.”

LED + Elektro brengt partijen bij elkaar

Het LED + Elektro Trendrapport 2020 zal worden gepresenteerd tijdens LED + Elektro, dé vakbeurs over verlichting en schakelen in de Benelux. Installateurs, architecten en gebouweigenaars bezoeken deze beurs op zoek naar direct toepasbare kennis. Speciaal voor hen bevat de beurs dit jaar twee volledige seminarprogramma’s gewijd aan led en elektrotechniek.

LED + Elektro vindt op 13 + 14 november plaats in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Heeft u interesse om de beurs te bezoeken of te exposeren?
Bezoek dan www.led-elektro.nl voor meer informatie.

Reageren

Vul uw gegevens in en uw naam en reactie zullen worden getoond.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement