DIRTMAGPRO®: één van de meest efficiënte vuilafscheiders op de markt

Geplaatst op 20 april 2022 door Redactie

De DIRTMAG® kunststof vuilafscheider van Caleffi bestaat 10 jaar! Om dit te vieren komt Caleffi met twee toevoegingen op het succesvolle assortiment lucht- en vuilafscheiders. De DIRTMAGPRO® is een nieuwe vuilafscheider die nóg krachtiger en efficiënter is, speciaal voor toepassing in installaties waar een grotere vervuiling aan de orde is.

Uiterlijk verschilt de nieuwe DIRTMAGPRO® niet erg veel de bekende hardloper DIRTMAG®, maar intern zijn er een paar verschillen. De DIRTMAGPRO® is namelijk voorzien van een nieuw innovatief intern element dat resulteert in een 30% hogere efficiëntie.

Door de specifieke vorm van het vernieuwde intern element, kan deze een hogere stroomsnelheid aan. En omdat er meer deeltjes worden opgevangen, is er binnenin het element een ruimte voorzien voor een extra magneet. Hiermee wordt de magnetietafscheiding met 40% verbetert, wat de DIRTMAGPRO® uiterst geschikt maakt voor toepassing in grotere installaties en voor ernstig door magnetiet vervuilde installaties.